Dziwne piszczenie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne piszczenie...
Witam! Wczoraj stało sie cos dziwnego.. Przy dodawaniu gazu na biegu jałowym cos zaczyna piszczeć - im wiecej gazu tym głosniej - czasami tez zapiszczy na jedynce przy ruszaniu albo na dwojce tez. Jak wrzucam 3 i dalsze biegi to jest wszystko w porzadku. Wydaje mi sie ze ten problem występuje na zimnym silniku chociaz nie jestem pewien jeszcze. Wiecie moze w czym problem??
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: ni ma
- Silnik: nima
czasami nie piszczy pasek klinowy napędzający altka i pompę wody
Ostatnio zmieniony ndz gru 02, 2007 09:41 przez majster heniek, łącznie zmieniany 1 raz.
ok sprawdze to ale mam jeszcze jeden problem ze skrzynia biegów.. mianowicie nie moge wrzucic 5 bo wskakuje 3 bieg, przedtem bylo ok zaczelo sie tak robic jak dalem samochod do warsztatu zeby mi naprawili blokade wstecznego, mowili ze podlozyli jakas gume i teraz drazek jest wyzej, i ze juz dziala.. no rzeczywiscie blokada wstecznego dziala ale za to 5 wrzucic nie moge. Czy jest jakas przegrodka miedzy 3 biegiem a 5?? (u mnie nie ma moge ruszac drazkiem na lewo i prawo miedzy 3 a 5 oraz 2 i 4 ( ale tu ten problem nie wystepuje ) moze to dlatego ze 5 bieg wrzuca sie bardziej na prawo od 4?? Co jest przyczyna? Mogli mi tam to popsuc?
- daniel1960-74
- Nowicjusz
- Kontakt:
diver666 a spróbuj jak będziesz jechał przy wbijaniu 5 lewarek biegu lekko docisnąć do podłogi u mnie tak działa inaczej wbije 3 pozdro może zadziała i u Ciebiediver666 pisze:ok sprawdze to ale mam jeszcze jeden problem ze skrzynia biegów.. mianowicie nie moge wrzucic 5 bo wskakuje 3 bieg, przedtem bylo ok zaczelo sie tak robic jak dalem samochod do warsztatu zeby mi naprawili blokade wstecznego, mowili ze podlozyli jakas gume i teraz drazek jest wyzej, i ze juz dziala.. no rzeczywiscie blokada wstecznego dziala ale za to 5 wrzucic nie moge. Czy jest jakas przegrodka miedzy 3 biegiem a 5?? (u mnie nie ma moge ruszac drazkiem na lewo i prawo miedzy 3 a 5 oraz 2 i 4 ( ale tu ten problem nie wystepuje ) moze to dlatego ze 5 bieg wrzuca sie bardziej na prawo od 4?? Co jest przyczyna? Mogli mi tam to popsuc?
Dobrze myslalem.. piszczy tylko na początku i tylko na jałowym ,1 , 2 biegu jak sie troche nagrzeje to przestaje piszczec. Dopiero jak postoi troche. Nadal podejrzewany jest pasek klinowy czy cos sie zmienia??
daniel1960-74 u mnie jest tak samo musze wbijac 5 tak samo jak wsteczny (musze wcisnac gałke)
daniel1960-74 u mnie jest tak samo musze wbijac 5 tak samo jak wsteczny (musze wcisnac gałke)
Co do piszczenia to jak pisali koledzy pewnie pasek klinowy. A z biegami to miałem kiedyś taki sam problem że wogóle nie wskakiwał 5 bieg tylko 3, luknąłem wtedy pod maskę i problem był taki że spadło cięgno odpowiedzialne własnie za 5 bieg. Cięgna mają na końcach takie plastiki białe i własnie ten plastik wyskoczył. Wcisnąłem go z powrotem i piąteczka do tej pory wchodzi bez problemu