Przekłamuje wskażnik benzyny.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przekłamuje wskażnik benzyny.
Mój problem jest taki. Wskażnik benzyny przekłamuje na tyle ze jeżeli jest na połowie to już w baku swieci pustką. Czytałem o jakims wejściu do czujnika pod kanapą ale patrzyłem i nie mam nic tam. Wina nie lezy w zegarach bo z innymi było to samo. Da sie cos z tym zrobić ??
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Heyajhosef pisze:Jest tam czarny dekiel na otworze dzieki któremu możesz dostać się do czujnika.
Dokładnie dekiel jest pod wykladzina bagażnikową, w kolorze lakieru autka na 3 wkręty.
Pod nim jest czujnik poziomu paliwa. Moznliwe ze sie skonczył. Wtyczkę sprawdzisz zwierajac styki na niej . Wskaznik powinien podskoczyc na maxa.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
kurcze, moj wskaznik jest strasznie anemiczny. Ostatnio zaczal mnie oklamywac, ze mam za malo benzyny, chociaz wiem ile mam, tylko ja nie moge odkrecic tej plastikowej nakretki, jest strasznie zapieczona, a przy uzyciu klucza ona sie psuje, nawet poprzesz szmate czy skore.
Jak to badziewie odkrecic ?
Jak to badziewie odkrecic ?
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
te wskazniki tak maja, ja walczylem z tym i dalem sobie spokój, zmienilem zegary tez nie pomogło , Pokazywało mi poczatek rezerwy a auto zdychało, wyciagnalem pływak , zaczelem sie bawic tym drutem na któym jest umieszczony, to znaczy wyginałem go podginałem , no i teraz pokazuje rezerwe według tego co wlalem do baku , czyli okolo 5-7 litrów, ale to i tak auto zdycha jak wskazowka nie osiagnie jeszcze sahary na wskazniku. Kumpel mial w MK II ze wskazowka wychodziła mu za czerwone pole az do takiej kreseczki i wtedy co do mm mozna było przewidziec kiedy padnie fura. ja sobie darowalem kombinowanie, te wskazniki i tak nie pokazuja jak trzeba. jak zbliza sie do czerwonego pola to dolewam benzynki za 20 zł , bo i tak jezdze na gazie i nie chce zeby pompka cierpiala.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!