Maty wygłuszające

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

BadKENNY

Maty wygłuszające

Post autor: BadKENNY » pt maja 06, 2005 08:49

Kupiłem niedawno MK1 i chce go troche wygłuszyć bo w środku ciężko wytrzymać, były właściciel zamontował taki wydech ze rezonans rozwala głowe i w środku jest głośniej niż na zewnątrz :)

Dlatego się pytam czy opłaca sie go ładnie wygłuszyć ?

Mam na oku takie maty : http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=49459255

jakie są ceny w sklepach ? Mniej więc ej takie same czy o wiele drozej ? Bo po co za przesyłke przepłacać.

Aha i powiedźcie ile bym potrzebował takich mat na wyciszenie całego autka od środka (czyli bez maski) i czy wogle gra jest warta świeczki w końcu to troszke kasy za to wyjdzie :)

fido

Post autor: fido » pt maja 06, 2005 09:36

Temat był omawiany na forum kilka dni temu użyj opcji szukaj znajdziesz napewno, dotyczł tych samych mat
co do ceny to ja u siebie sprawdzałem koszt sztuki ok 13 zoli za matę o rozmiarze 50x50 a tu masz 50x25
tych mat używają podczas montażu car audio więc złe nie są jednak koło 20 szt musisz liczyć choć nie mam pewności czy to wystarczy jak chcesz okleić całego goferka

pozdro

Awatar użytkownika
maro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: maro » pt maja 06, 2005 11:44

A nie lepiej wymienic tlumik?? Troche kasy dolozysz a efektem bedzie cisza. Kiedys robilem cos takiego w Seicento i różnica była nie wielka (mialem tlumik ULTER podwojny), po za tym same maty duzego efektu tez nie dadza. Musialbys zastosowac pasty bitumiczne, plyty mdf itp. Jak robilem to w SC to na tyl czyli wneki pod boczkami z tylu i pol bagaznika poszlo 20 mat. Radze odpusc sobie to i wymien tlumik. Mozesz potem z tego starego koncowke odciac i przyspawac ja do nowego tlumika.

Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”