mam takie drobne pytanko.... co sie stanie (czy wogole sie cos stanie) jak wymiesza sie dwa rozne oleje, tzn z roznych firm???
Chodzi mi o to ze w aucie mam niski poziom oleju i chyba bede musial dolac, a problem polega na tym ze nie wiem, a raczej nie jestem pewien jaki jest wlany olej... Gosc od ktorego kupilem auto twierdzi ze jest tam lotos mineralny 15 w 40 ale ja nie bardzo chce juz w takie cos wierzyc...na pewno olej byl wymieniony bo jest nowy filtr i olej byl jasniutki i czysty, no ale trzeba dolac i nie wiem czy w to wierzyc,a jak na razie to troszke kiepsio z kaska i musze poczekac z wymiana. I jesli moge cos pomieszac to co najlepiej dolac???
czy mozna!!!???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak pomieszasz dwa oleje tej samej klasy to nic się nie stanie. Wiele razy po przejechaniu prawie 10000km musiałem dolać litra i dolewałem tanioche. Litra mmotula by mi się nie opłacało kupić. I nadal silnik jest nieszczelny (nieGX tylko stare 1,8), i nadal wycieki na zewnątrz i nadal dolewam orlen classic ale do castrola.
czemu nie wirze?? dobre pytanko... chodzi o to ze kupilem autko ktore mialo byc dla kogos z rodzinki i wszystko mialo miec powymieniane...a okazalo sie ze wymieniony jest tylko olej, reszta jakos uszla bokiem. Ja od kupna wymienilem amortyzatory-przod, wraz z lozyskami i jakimis dodatkami, oprocz tego jeszcze plyn hamolcowy... no i widze ze zrobilem blad ze nie zrobilem jeszcze tylnego zawieszenia ale nie przypuszczalem ze wyniesie mnie to tylko 500zl...w przyszlosci sie zrobi!!! Jesli chodzi jeszcze o ten olej to nie umial mi dokladnie powiedziec jaki tam jest wlany... reszte rozumie.. na 18 letnie auto to i tak jest wszystko dobrze!!!
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia