Check Temp
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Check Temp
Kupiłem Golfa III, obok włącznika ogrzewania tylnej szyby jest jakieś urządzonko z napisem "Check Temp", które nie działa. Do czego ono służy, czy jest to jedynie wskaźnik temperatur wewnątrz i na zewnątrz auta, czy też może w jakiś sposób steruje ono klimatyzacją ?
Roman
- Paweł Marek
- V.I.P.

Pseudo klimatronik. Ustawiasz mu żądaną temperaturę a on utrzytmuje ją włączając i wyłączając sprężarkę. Oczywiście nie ma już możliwości regulować kierunkiem nawiewów ani żadnych innych funkcji. Ma też funkcję termometru. Poczytaj sobie szczegóły na stronie
http://www2.produktinfo.conrad.com/cgi- ... 14&lang=pl
masz tam też instrukcjie montażu niestety nie po polskiemu.
[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 9:46 pm ]
Przy czym o ile pamiętam Check-temp I to chyba tylko termometr, a II i III ma już funkcje termostatu
http://www2.produktinfo.conrad.com/cgi- ... 14&lang=pl
masz tam też instrukcjie montażu niestety nie po polskiemu.
[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 9:46 pm ]
Przy czym o ile pamiętam Check-temp I to chyba tylko termometr, a II i III ma już funkcje termostatu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzięki.
Jeżeli więc urządzenie nie działa, to chyba mam kłopot. Moje urządzenie wygląda nieco inaczej niż na opisie pod wskazanym adresem, ale chyba wtyk jest identyczny, dzięki czemu będę mógł sprawdzić cały układ.
Mam nadzieję że to tylko termometr, bo to chyba pierwsza wersja Check Temp (bez oznaczenia II lub III)
Jeżeli więc urządzenie nie działa, to chyba mam kłopot. Moje urządzenie wygląda nieco inaczej niż na opisie pod wskazanym adresem, ale chyba wtyk jest identyczny, dzięki czemu będę mógł sprawdzić cały układ.
Mam nadzieję że to tylko termometr, bo to chyba pierwsza wersja Check Temp (bez oznaczenia II lub III)
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 23:00 przez RomanAnd, łącznie zmieniany 1 raz.
Roman
- Paweł Marek
- V.I.P.

Jeszcze jedno: II miało wadę, za często włączała sie i wyłączała sprężarka wykańczając sprzegło. Ponoć wersja III juz tych wad niema. Więc nie wiem czy warto sie tym bawić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.