Alarm, centralny zamek ...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
michal_$
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Alarm, centralny zamek ...

Post autor: michal_$ » wt lis 27, 2007 00:07

Witam wszystkich użytkowników ! Jestem tu nowy , od niedawna także stałem się mam nadzieję szczęśliwym właścicielem mk4. Więc do rzeczy . Mój golf posiada pełną elektrykę, centralny zamek z funkcją domykania szyb. Nie posiadam natomiast pilota , poprzedni właściciel twierdził że samochód nie posiada alarmu (nie był pierwszym właścicielem). Z kolei na tym forum znalazłem wypowiedzi twierdzące że każdy golf 4 był wyposażony w alarm. Może ktoś rozwieje moje wątpliwości. Po drugie chciałbym doposażyć się w pilot do sterowania zamkiem. Prosze doradźcie mi co lepiej wybrać : sam sterownik czy może kompletny alarm ? Napiszcie jakie modele polecacie ( być może sami macie je zainstalowane ) , czy były jakieś problemy z instalacją , może nawet linki z allegro :)
pozdr
Michał

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » wt lis 27, 2007 01:47

Lepiej założyć nowy alarm z tego powodu że wieśz że nie bedziesz miał jaj :jezor: , z jego użytkowaniem , wiesz gdzie był zakładany i morzesz podjechać gdybys miał problemy.

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
zajac1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: zajac1000 » wt lis 27, 2007 03:05

michal_$ pisze:każdy golf 4 był wyposażony w alarm.
bzdura - mam mk4 i nie mam alarmu.

POszukaj na forum a znajdziejsz instrukcję obslugi do mk4.

osobiscie tez nie mamm pilota a mam centralny zamek, czekam wlasnie na sterownik i piloty a z alarmem sie nie bawie bo teraz tyle jest tego g****** chinskiego ze nie chce ryzykowac i wstawac w nocy bo alarm zwariowal i wyje z byle powodu, ostateczna decyzje pozostawiam tobie ale mam nadzieje ze forumowicze bardziej ci pomoga niz ja :)

pozdrawiam
:grin:

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » wt lis 27, 2007 07:46

Nie każdy mkIV miał montowany alarm seryjnie, większość sprzedawanych w pl golasów nie miała.. co do zainstalowania sterownika lub nowego alarmu to niech się wypowie ktoś kto to juz przerobił.

valerio

Awatar użytkownika
michal_$
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michal_$ » wt lis 27, 2007 11:00

otwieranie z pilota przydaloby sie zwlaszcza teraz w zimie gdy zamek lubi przymarznac, a jesli juz cos zakladac to moze wlasnie odrazu alarm :chytry: ( planuje sam to zrobic ). Prosze o porady ludzi ktorzy juz to cwiczyli (praktyczne porady mile widziane ) . Jesli macie modele godne polecenia to piszcie , chcialbym ze by to prosty autoalarm jednak spełniający dobrze swoją funkcje (nie zbajerowne badziewie wyjace bez powodu ) .
pozdr
Michał

[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=136332/]Mój golf[/url]
Alpine CDA-9851R
PowerBass S-6C - Axton C508
PowerBass S10 Closed - Carpower 2/250
Jakoś gra :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”