Czuj. temp. went. MKII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czuj. temp. went. MKII
Na czujniku mam napisane 1bieg 95C 2-102C
Wsadziłem go do garka, no i powiecmy ze sie otwiera przy 96-98
Byłem w sklepie sie zapytać o nowy (kosztuje 48zł)
I w katalogu miał napisane
95-85
102-95
I gościu mówił że załącza sie przy 85C
Czy ktoś to sprawdzał??
Pytam sie bo na postoju strasznie mi się grzeje i gotuje jak odkęce korek.
Z miejsca zaraz za diodą dochodzi do 3/4 zanim się włączy wentylator.
Wsadziłem go do garka, no i powiecmy ze sie otwiera przy 96-98
Byłem w sklepie sie zapytać o nowy (kosztuje 48zł)
I w katalogu miał napisane
95-85
102-95
I gościu mówił że załącza sie przy 85C
Czy ktoś to sprawdzał??
Pytam sie bo na postoju strasznie mi się grzeje i gotuje jak odkęce korek.
Z miejsca zaraz za diodą dochodzi do 3/4 zanim się włączy wentylator.
Moze z chlodnica cos nie bardzo i czujnik moze byc dobry ale jak siedzi w zimnym miejscu to nawet wymiana nic nie pomoze...a 85 stopni to za malo na zalaczenie wentylatora...moze jeszcze byc sprawa taka ze masz cos nie tak z termostatem ktory otwiera obieg i poprostu za pozno plyn leci na chlodnice...
ostatnio u mnie tez sie grzal cos. okazalo sie ze zdechl wlacznik termiczny wentylatora. musze go wymienic. termostat raczej dobry bo waz przy dole chlodnicy jest goracy.
jak narazie jezdze z otwartym szyberkiem i wlaczonym na max ogrzewaniem - daje efekt bo temp nie przekracza 90st. we wtorek czulem sie jak w saunie ale przezylem
teraz pytanie: czy przy wymianie wlacznika term trzeba spuszczac plyn??
jak narazie jezdze z otwartym szyberkiem i wlaczonym na max ogrzewaniem - daje efekt bo temp nie przekracza 90st. we wtorek czulem sie jak w saunie ale przezylem

._\______
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
/____|___\____
|_(O)_|____(O)_|
black magic ...
To mam prozbe. Jeśli możesz to sprawż przy jakiej temp się ten nowy czujnik otworzy. Czyli do garnka i najlepiej jak byś miał termometr.hasek pisze:ostatnio u mnie tez sie grzal cos. okazalo sie ze zdechl wlacznik termiczny wentylatora. musze go wymienic. termostat raczej dobry bo waz przy dole chlodnicy jest goracy.
jak narazie jezdze z otwartym szyberkiem i wlaczonym na max ogrzewaniem - daje efekt bo temp nie przekracza 90st. we wtorek czulem sie jak w saunie ale przezylem![]()
Bo kiedy się przełączy to nawet słychać.
Jestem ciekaw czy jak kupisz 95 to czy sie otworzy przy 95 czy wcześniej.
Termostat to raczej mam dobry bo na trasie dobrae trzyma temp tylko na postoju zanim włączy się went to się przegrzewa.
Słuszna uwaga z tą chłodnicą.allebazi pisze:ja sprawdzalem w garnku otwiera sie tak jak jest napisane
92 to 92 itd
ja mialem 95 i byl padniety bo roztwieral sie roznie.
sprawdz rurke u dolu chlodnicy idol chlodnicy ma byc goraca przy rozgrzanym silniku jezeli nie to termostat padniety i to tyle nie kombinuj bo posadzisz silnik
Poprostu wleje więcej płynu to się nie zagotuje przy 100C