2E 2.0 gasnie podczas lekkiego wciśnięcia pedału gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Może na to mieć wpływ mieszanki paliwa, otóż u mnie mam coś podobnego tylko ze mi nie gaśnie a delikatnie spadają obroty przy delikatnym wciśnięciu gazu. Nie miałeś strzałów czasami na LPG? bo u mnie wiem (chyba) z czym to jest związane delikatnie mam przekrzywioną klapke w przepływomierzu.
Stary VR viewtopic.php?t=149702
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najczęstsze powody w tym silniku z tych rzeczy co nie sprawdziłeś:
1. źle ustawiony rozrząd i/lub źle ustawiony kąt wyprzedzenia zapłonu, ma być -6 stopni ale jest tu wątpliwość bo jedne serwisówki piszą że w 2E te -6 ma być na jałowych, inne że przy obrotach 2250/min - jak w digifantach z MK2. Ja mam -6 na jałowych i jest ok.
2. przepływka jak kolega wyżej opisał, klapka w niej ma luźno chodzić bez ocierania o ścianki.
1. źle ustawiony rozrząd i/lub źle ustawiony kąt wyprzedzenia zapłonu, ma być -6 stopni ale jest tu wątpliwość bo jedne serwisówki piszą że w 2E te -6 ma być na jałowych, inne że przy obrotach 2250/min - jak w digifantach z MK2. Ja mam -6 na jałowych i jest ok.
2. przepływka jak kolega wyżej opisał, klapka w niej ma luźno chodzić bez ocierania o ścianki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.