Niechce odpalić! Pomocy!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Niechce odpalić! Pomocy!

Post autor: Marooo9 » pt lis 23, 2007 14:42

Witam,
mam golfa 3 2.0 8v 2E, wymienialem w nim dzis przewód gumowy od bloku do nagrzewnicy i po złozeniu wszystkiego samochód nie odpala!!!
Na poczatku jak właczałem zapłon to kontrolka od oleju migała zamiast palic sie na stałe.
A teraz pali sie na stałe ale jak zaczynam odpalac to migocze!
--------------------------------------------------------------------------
Teraz jeszcze ciekawsze objawy prysnałem taki sprayem do srykow elektrycznych na ta okragły styk przy bloku co od niego ida kable to czujnikow i teraz mam disco na desce rozdzielczej na wyłaczonym zaplonie wskazniuk od temperatury całyczas skacze z max do minimalnej i mrygajz kontrolki od ABS i oleju i wskaznik pod paliwa pracuje!!
a samochod wciaz nie odpala!
PROSZE o POMOC.
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 16:03 przez Marooo9, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt lis 23, 2007 16:38

Marooo9 pisze:prysnałem taki sprayem do srykow elektrycznych
ja nigdy tego nie robiłem, nie wierzę w te specyfiki - ogólnie to elektryka nie lubi wilgoci, trzeba było zapodać suszarką na wiązkę przewodów - spróbuj teraz
Marooo9 pisze:Na poczatku jak właczałem zapłon to kontrolka od oleju migała zamiast palic sie na stałe.
A teraz pali sie na stałe ale jak zaczynam odpalac to migocze
możliwe, że gdzieś jest zwarcie, przewód od czujnika oleju gdzieś został ściśnięty albo coś innego - sprawdź to
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 16:39 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » pt lis 23, 2007 17:41

no bede musiał zraz tak zrobic bo w tym styku jest tez wyprowadzenie do czujnika spalania stukowego a jak tez czujnik nie działa to auto nie zapali?? a mam jeszcze pytanie:
czy ten styk ogroły to jakos specyficznie sie skreca bo on ma tam takie czerwone kreski które powinny chyba byc w jednej lini
Ostatnio zmieniony pt lis 23, 2007 17:42 przez Marooo9, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”