lambda - jaki numer części???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
lambda - jaki numer części???
witam,
zauważyłem ze zdziwieniem, że w moim mkII 1,8 RV nie ma sondy lambda... a być powinna.
gdzie mogę znaleźć numer części (sondy) do tego silnika i w ogóle numery części do guferków???
przeszukałem forum ale znalazłem tylko podpowiedzi numerów poszczególnych części...
mi chodzi o to, czy gdzieś jest jakaś większa baza danych vw z numerami do mkII...
pozdro dla Was
szyki
zauważyłem ze zdziwieniem, że w moim mkII 1,8 RV nie ma sondy lambda... a być powinna.
gdzie mogę znaleźć numer części (sondy) do tego silnika i w ogóle numery części do guferków???
przeszukałem forum ale znalazłem tylko podpowiedzi numerów poszczególnych części...
mi chodzi o to, czy gdzieś jest jakaś większa baza danych vw z numerami do mkII...
pozdro dla Was
szyki
dzięki za pomoc.jhosef pisze:Do silnika Rv numer sondy lambda : 030 906 265
mam tylko jedną wątpliwość...
w RV powinien być katalizator. to jest pewnie numer sondy przy założeniu, że KAT jest.
problem polega na tym, że u mnie kat został usunięty.
pytanie, czy ta sonda będzie dobrze działała...???
bo wyczytałem wcześniej, że są różne sondy so silników z katem i bez niego...
pozdr.
Uzupełniam o konkretny link http://www.avtoshop.net/vw.php?mdl=077& ... 9&check=15
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
dzięki za pomoc.zodiak pisze:Uzupełniam o konkretny link http://www.avtoshop.net/vw.php?mdl=077& ... 9&check=15
czyli sonda jest w kolektorze wydechowym...
co to są zatem za czujniki przy KACIE?
i czy ewentualnie bez nich sonda będzie dobrze działała?
czy lepiej założyć wszystko tak, jak być powinno?
pozdr.
- Paweł Marek
- V.I.P.

szyki, najpierw się dowiedz jaki masz wtrysk. Bo w tym silniku mógł być Digifant czyli elektroniczny wtrsyk z sondą, KE jetronik czyli mechaniczny wtrysk z sondą lub K-jetronik czyli mechaniczny bez sondy. Całkiem inne konstrukcje w silniku o tym samym oznaczeniu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dane pewne:Paweł Marek pisze:szyki, najpierw się dowiedz jaki masz wtrysk. Bo w tym silniku mógł być Digifant czyli elektroniczny wtrsyk z sondą, KE jetronik czyli mechaniczny wtrysk z sondą lub K-jetronik czyli mechaniczny bez sondy. Całkiem inne konstrukcje w silniku o tym samym oznaczeniu.
silnik 1,8 RV Digifant. sonda usunięta...
zastanawiam się nad tym, czy inwestować w sondę przeznaczoną do 1,8 bez kata, czy zakładać kata i robić wszystko tip top, jak być powinno...
jak myślicie?
[ Dodano: Nie Lis 25, 2007 23:43 ]
podbijam
może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł...
RV elektroniczny wtrysk. kat powinien być ale go nie ma.
jaką sondę zamontować?
bo jej też najprawdopodobniej brakuje...
dzięki
pozdr.