drgania kierownicy mk IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

elmo

drgania kierownicy mk IV

Post autor: elmo » śr maja 04, 2005 09:59

witam wszystkich szczesliwych posiadaczy vw. jestem tu novwy, aczkolwiek moja przygoda z vw juz troche trwa i nie ma sily zeby w przyszlosci bylo inaczej.

mam pytanko do wszystkich uzytkownikow bardziej oblatanych z technika niż ja - przy predkosci powyzej 90 km/h w moim VW IV zaczyna drgac kierwonica, dodatkowo slysze dzwiek z lewego przedniego kola jakby cos obcieralo, nie jest to lozysko.
wiecie co to może byc? - sworzeń, tarcze? strasznie to denerwuje na trasie.

pozdrawiam i z gory dzieki!!! :chytry:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr maja 04, 2005 10:35

Masz pewnie krzywą tarcze z przodu. Najpierw jedź wyważyć koła. Tylne też bo mogą przenosić drgania tak samo skutecznie jak przednie. A może masz po prostu krzywą felge.

elmo

Post autor: elmo » śr maja 04, 2005 11:56

dzieki za rade. przy przekladaniu kól wywazyli je, ale sprawdze jeszcze raz. zapomniale dodac,ze tarcze bardzo sie nagrzewają, doslownie jajecznice mozna zrobic, albo paluchy poparzyc. no i ten odglos tarcia metalu. co radzisz? wymiana klocków do tego tarcze?

pozdrawiam

elmo

Post autor: elmo » śr maja 04, 2005 11:57

dzieki za rade. przy przekladaniu kól wywazyli je, ale sprawdze jeszcze raz. zapomniale dodac,ze tarcze bardzo sie nagrzewają, doslownie jajecznice mozna zrobic, albo paluchy poparzyc. no i ten odglos tarcia metalu. co radzisz? wymiana klocków do tego tarcze?

pozdrawiam

elmo

Post autor: elmo » śr maja 04, 2005 11:59

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”