czy klamka tył pasuje na przód?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy klamka tył pasuje na przód?
czy któs może kiedyś próbował założć klamki tylne te bez zamka na kluczyk do normalnych przednich drzwi?? mam golfa 3 drzwiowego,mam w nim alarm i chciałbym klamki bez wkładu na zamek, pomyślałem więc o tylnich z pięcio drzwiówki tylko że nie wiem czy pasują.Więc czzekam aż koś pochwali się swoją wiedzą
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 12:51 przez vwEmil, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz plastikowe klamki tylne to wyciągasz wnętrza z obu i zamieniasz. Przedni mechanizm należy wsadzić w tylną obudowę bez bębenka. Przy rozkładaniu pamiętać należy że jest tam mała śrubka która trzyma mechanizm w plastikowej obudowie. Jak się ją odkręci to przy pomocy 2 noży bądź dwóch śrubokrętów rozszerzasz plastik i wnętrze wypada.
ja w mk2 tez mam klamki tylne z przodu
tzn tylko od strony pasarzera... od strony kierowcy mam tylko jeden zamek
nie pamietam dokladnie, czy wymienialem ta dzwigienke w klamce czy nie....
musialbys przekrecic je na przod i zobaczyc czy bedzie naciskac na zamek..
na pewno da sie to zrobic
tzn tylko od strony pasarzera... od strony kierowcy mam tylko jeden zamek
nie pamietam dokladnie, czy wymienialem ta dzwigienke w klamce czy nie....
musialbys przekrecic je na przod i zobaczyc czy bedzie naciskac na zamek..
na pewno da sie to zrobic
Służę pomocą z VAG
Ja u siebie mam tak zrobione klamki. Robota na 10 minut to jest. Wymienia się całe metalowe wnętrze klamki.
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 14:13 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
Chodzi o to,że po założeniu klamki drzwi nie dają się otworzyć,bo dźwignia z klamki
nie nachodzi na dźwignię od mechanizmu opuszczającego zapadkę w zamku,wtedy trzeba sztukować do tej dźwigni np. blaszkę tak aby nachodziła i tylko wtedy drzwi dadzą się otwierać,ale po jakimś czasie i tak wszystko się rozpada ,taki ich urok...
nie nachodzi na dźwignię od mechanizmu opuszczającego zapadkę w zamku,wtedy trzeba sztukować do tej dźwigni np. blaszkę tak aby nachodziła i tylko wtedy drzwi dadzą się otwierać,ale po jakimś czasie i tak wszystko się rozpada ,taki ich urok...
mk2 vr6 robi się ;-)