Witam! Mam problem ze skrzynią biegów w swoim MK2(5-biegowa, 1.6 benzyna) mianowicie chyba połamana jest ta przegródka od wstecznego, że nie musze wciskac gałki, bo i tak mozna wrzucić wsteczny, strasznie to przeszkadza w jezdzie, a tym bardziej przy ruszaniu...
Skrzynia ma jeszcze jeden mankament jak wrzucam dwojke to slychac takie charakterystyczne "pierdnięcie" jakbym sprzegla niedociskał do końca... A tak po za tym wszystko w porządku, biegi wchodzą lekko, wajcha jest prosta... Da sie to naprawić czy czeka mnie wymiana calej skrzyni??
Skrzynia biegów?? Kupić nową czy da sie naprawic??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów?? Kupić nową czy da sie naprawic??
Ostatnio zmieniony ndz lis 11, 2007 12:09 przez diver666, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Skrzynia biegów?? Kupić nową czy da sie naprawic??
da sie naprawicdiver666 pisze:Witam! Mam problem ze skrzynią biegów w swoim MK2(5-biegowa, 1.6 benzyna) mianowicie chyba połamana jest ta przegródka od wstecznego, że nie musze wciskac gałki, bo i tak mozna wrzucić wsteczny, strasznie to przeszkadza w jezdzie, a tym bardziej przy ruszaniu...
Skrzynia ma jeszcze jeden mankament jak wrzucam dwojke to slychac takie charakterystyczne "pierdnięcie" jakbym sprzegla niedociskał do końca... A tak po za tym wszystko w porządku, biegi wchodzą lekko, wajcha jest prosta... Da sie to naprawić czy czeka mnie wymiana calej skrzyni??
Re: Skrzynia biegów?? Kupić nową czy da sie naprawic??
jakie ewentualne koszta (tak na oko) takiej naprawy moga byc?? Bo jak beda za duze to sie nie oplaca naprawiac chyba...Itor pisze:da sie naprawicdiver666 pisze:Witam! Mam problem ze skrzynią biegów w swoim MK2(5-biegowa, 1.6 benzyna) mianowicie chyba połamana jest ta przegródka od wstecznego, że nie musze wciskac gałki, bo i tak mozna wrzucić wsteczny, strasznie to przeszkadza w jezdzie, a tym bardziej przy ruszaniu...