[AUDI 100] stuki w kole

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

[AUDI 100] stuki w kole

Post autor: krzycho85 » sob lis 03, 2007 22:53

Witam, wiem że to forum VW ale mam problem z Audi, może ktoś jest w stanie pomóc.
Chodzi oto że w przedziale prędkości 60-90km/h słychać stuki w lewym przednim kole, szczególnie podczas hamowania silnikiem i jazdy na tzw luzie, hałas nasila sie przy skręcie w prawo a cichnie przy skręcie w lewo. Podnosiłem oba koła aby wyczuć luz na łożyskach ale luzu nie wyczułem na żadnym kole. Wymieniłem dziś łożysko lewego koła, stare było wyraźnie zużyte (wyciekł już smar) ale wymiana nie pomogła, dalej stuka. Nie dzieje się to odrazu po ruszeniu samochodem, zaczyna stukać po przejechaniu 1-2 kilometrów. Ktoś ma jakieś pomysły co to może być? Nie chce w ciemno wymieniać drogiego przegubu, mam nadzieję że to nie on.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » ndz lis 04, 2007 10:22

skoro mówisz ze przy skręcie hałas sie nasila więc posprawdzaj dokładnie czy klocek nie jest luzny!czy masz wszystkie blaszki podtrzymujące klocek w zacisku

Awatar użytkownika
krzycho85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: krzycho85 » ndz lis 04, 2007 12:19

W audi nie ma takich blaszek jak w VW, są takie sprężyny przy klockach ale są one w porządku. Zapomniałem wcześniej napisać że przy hamowaniu uderzanie cichnie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”