Tylnia wycieraczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylnia wycieraczka
Po wielkich bojach za pomocą znajomego i 0,5l gorzałki
wyczyściłem i uruchomiłem znów tylną wycieraczkę
Okazało się że ktoś wcześniej zamontował cały mechanizm jakiejś innej firmy "zamiennik"
i były pozamieniane kable + i - w stosunku do oryginalnego podłączenia
No ale doszedłem ładu
Tylko mam taki problemik
Po naciśnięciu manetki wycieraczka działa ale ustaje zaraz po jej puszczeniu(nie wykonuje cyklu 3 machnięć po jednorazowym naciśnięciu), więc muszę w lusterku pilnować aż się ustawi odpowiednio i dopiero wtedy puścić manetekę w tedy się zatrzymuje
Czego to może być przyczyna??
wyczyściłem i uruchomiłem znów tylną wycieraczkę
Okazało się że ktoś wcześniej zamontował cały mechanizm jakiejś innej firmy "zamiennik"
i były pozamieniane kable + i - w stosunku do oryginalnego podłączenia
No ale doszedłem ładu
Tylko mam taki problemik
Po naciśnięciu manetki wycieraczka działa ale ustaje zaraz po jej puszczeniu(nie wykonuje cyklu 3 machnięć po jednorazowym naciśnięciu), więc muszę w lusterku pilnować aż się ustawi odpowiednio i dopiero wtedy puścić manetekę w tedy się zatrzymuje
Czego to może być przyczyna??
A czyli kombinować tymi 4 kablami co dochodzą do mechanizmu wycieraczki troszkę trzeba ??
No a u mnie jest chyba jakaś 5 bo jak trzymam drzwignie to działa ale jak puszczę to zatrzymuję się odrazu nigdy nie wraca do boku
Poprostu staje tam gdzie puszcze
Nie ma ktoś może schematu albo jakiegoś zdjęcia jak te gable 4 powinny być podpięte do tej wtyczki od tylnej wycieraczki
]1- przetarcie
2-przetarcie czasowe wolne
3-przetarcie czasowe szybsze
4-praca non-stop
No a u mnie jest chyba jakaś 5 bo jak trzymam drzwignie to działa ale jak puszczę to zatrzymuję się odrazu nigdy nie wraca do boku
Poprostu staje tam gdzie puszcze
Nie ma ktoś może schematu albo jakiegoś zdjęcia jak te gable 4 powinny być podpięte do tej wtyczki od tylnej wycieraczki
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 20:43 przez KonradC, łącznie zmieniany 2 razy.