gasnie silnik (po tescie 0-100km/h)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
gasnie silnik (po tescie 0-100km/h)
dzi sprawdzalem przyspieszenie samochodu wiadomo obroty pod 5 tys i jazda wyszlo calkiem nieźle ale jak puścilem noge z gazu samochód zgasł zjechalem na pobocze i krece, krece ale nic wkońcu odpalil ale wydaje mi sie ze musial ostygnąc zeby zapalic co o tym myslicie może cos rozwalilem auto jak zapali ma narmalne przyspieszenie itd.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
filtr powietrz benzyny kiedy zminiany?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Ma gadane
- Kontakt:
właśnie wszystko już jest ok tylko sie wystraszyłem bo nie wiedziałem co jest silnik 1,6 ale.... w OPLU wyglądało na to jakby się za mocno nagrzał i jakiś czujnik nie podawał paliwa jakby odcięcie nie szło odpalić na gezie i na PB potem jakby ostygł i zapalił sile ma oczywiście juz go tak nie cisnąłem ale wszystko wygląda ok.
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]
- daniel1960-74
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Dziś zajrzałem pod maske okazało się że silnik jest cały w oleju wyciek zaczyna się pod pokrywą zaworów i idze praktycznie na cały silnik i nawet kawałek skrzyni biegów. Jak myślicie czy padła tylko uszczelka pod pokrywą zaworów czy coś poważniejszego (czy olej może iść w góre??) np. uszczelka pod głowicą ?? jutro jade do mechanika niech to sprawdzi
PS. samochód chodzi dobrze odpala normalnie i ma moc jednak denerwuje mnie ten olej
PS. samochód chodzi dobrze odpala normalnie i ma moc jednak denerwuje mnie ten olej
Nie radzę ci czyścić świec szczotką drucianą. To nie WSK czy jakiś tam Romecik albo syrena. Nowe świece są pokryte jakąś powłoką i jak to zetrzesz drucianką to się problemy zaczną. Lepiej dobrze wyczyścić jakąś dobrą plastikową szczotką ale nie drucianką.Momek pisze:Pewnie go zalałeś i dla tego nie chciał odpalić. Jutro zobacz jeszcze te świece jak będą czarne to szczotką drucianą przeczyść.
co do uszczelki to ja też mam taki wyciek ale jutro będzie już po problemie. Uważaj tylko bo nawet nie zauważysz jak będziesz jezdźił bez oleju. Ja niestety tak zawaliłem i teraz będę sprawdzał czy wymienione na wiosnę popychacze się nie uszkodziły ....
pozdrawiam i nie żyłuj swojego golfika bo na 3500 obr będziesz miał takie same efekty jak na 5000 obr/min
pozdro
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Dzięki za podpowiedź ale dalej nie dostałem odpowiedzi: Czy jeżeli wyciek zaczyna się z pod pokrywy zaworów i idzie praktycznie na cały silnik to oznacza wyciek z tego miejsca ?? czy może stało się coś poważniejszego np. pękł blok silnika (podaje najgorszą wersje) i olej poleciał do góry jakoś na pokrywę zaworów ???
[img]http://img180.imageshack.us/img180/7369/new1wj9.gif[/img]