Witam, oddałem autko na przegląd przed zimą , przy odbiorze powiedziano mi ze wszystko ok, tylko diagnost. wykazałą jakieś błędy przepustnicy, która została przeczyszczona i wszystko powinno być ok.
Trochę się zdziwiłem - autko do tej pory śmigało super, obroty były ok po prostu super, ale cóż trzeba było to trzeba.
No i pojawia się teraz zonk -od momentu odbioru auto jest przymulone, brak teraz odczucia kopa przy przyśpieszniu k ( w obrębie 3 -4 tys obrotów). Przyśpieszenie jest prawie że jednostajne w zakresie 2- 6 tys obrotów.
Nadmieniam, że autko jest bez turbo ale naprawde wcześniej odjeżdżało po dojściu do 3 tys obrotów.
Dodatkowo teraz rano po odpaleniu wchodzi na ssaniu tylko na 1100 obrotw i szybciutko schodzi do 1 tys, mam wrażenie jakby delikantnie dodatkowo szarpało na zimnym silnku przy przyśpieszaniu Wcześniej ssanie trzymało znacznie dłużej i były wyższe obroty.
Byłem już w sprawców mojego nieszczęścia - stwierdzili, żę prawidłowo resetowali i programowali kompa - na ciepłym i na zimnym silniku po czyszczeniu przepustnicy.
Mają jutro zobaczyć samochód ale coś przebąkują o przepływomierzu. Trochę mnie to dziwi , bo wcześniej autko śmigało idealnie, a komp nie pokazał żadnych błędów poza podobno przepustnicą.
Przejechałęm około 150 km myślalem ze musi sie zaprogramować komp ale nic z tego - dalej kicha
Ma ktoś może pomysł co mogli sknocić, ewentualnie co może być przyczyną problemu?
pozdro i z góry dzięki za pomoc
Przymulenie po czyszczeniu przepustnicy w 1.8 20V
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przymulenie po czyszczeniu przepustnicy w 1.8 20V
Ostatnio zmieniony śr paź 24, 2007 12:17 przez marren, łącznie zmieniany 1 raz.