Elektryka temperatura silnika, różnica w odczytach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryka temperatura silnika, różnica w odczytach
Witam.
mam taki problem, wskaźnik na zegarach pokazuje mi maksymalnie 80 stopni, natomiast kiedy podłącze się vagiem odczyt jest prawidłowy czyli naormalnie nagrzany silnik 90 stopni. Skad może wynikać taka różnica, teraz nie ma strachu, ale problemy mogą się pojawic gdy nastanie lato. Miał ktoś z Was już taki problem? Jak to rozwiązac?
mam taki problem, wskaźnik na zegarach pokazuje mi maksymalnie 80 stopni, natomiast kiedy podłącze się vagiem odczyt jest prawidłowy czyli naormalnie nagrzany silnik 90 stopni. Skad może wynikać taka różnica, teraz nie ma strachu, ale problemy mogą się pojawic gdy nastanie lato. Miał ktoś z Was już taki problem? Jak to rozwiązac?
Czy czujnik temperatury jest wpięty bezpośrednio do kompa auta czy pod zegary? skad idzie sygnal temperatury na zegary? Jesli vag pokazuje dobrze, to raczej chyba wskaźnik w zegarach cos nie działa prawidłowo?
moja golfina http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2158638&sid=d11bac940d65c226b730577c19c0bb72#2158638
Re: Elektryka temperatura silnika, różnica w odczytach
Mam podobny problem, pisałem o tym na forum wczoraj.Macek GTC pisze:Witam.
u mnie o tyle jest gorzej że w korku pokazuje 90c a podczas normalnej jazdy 80c
Wymieniłem już 2 termostaty?
Też nie wiem gdzie leży problem
Kupię zadbanego Volkswagena TDI 110 PS Z Warszawy lub okolic, cena do 12,5 tyś
Witam,
ja mam podobnie: tj. podczas normalnej jazdy temp. chlodziwa wg. wskaznika wynosi 80 st. w miescie skacze do 90 a czasem nawet powyzej ... rozgrzalem go przed domem i wentylator wlacza sie powyzej 90 st (wg. wskaznika) ... wiec niby dobrze ... ale jesli oszukuje o 10 st. to czy nie wlacza sie za pozno ?? W czym moze byc problem ?? Ostatnio jechalem dluzsza trase 130-140 km/h i temp. oleju pokazala mi w pewnym momencie 106 ... dodam ze jezdze na gazie ale to ma chyba male znaczenie... a moze sie za duzo naczytalem o termostatach i sam imaginuje problem ?? Prosze o rady.
ja mam podobnie: tj. podczas normalnej jazdy temp. chlodziwa wg. wskaznika wynosi 80 st. w miescie skacze do 90 a czasem nawet powyzej ... rozgrzalem go przed domem i wentylator wlacza sie powyzej 90 st (wg. wskaznika) ... wiec niby dobrze ... ale jesli oszukuje o 10 st. to czy nie wlacza sie za pozno ?? W czym moze byc problem ?? Ostatnio jechalem dluzsza trase 130-140 km/h i temp. oleju pokazala mi w pewnym momencie 106 ... dodam ze jezdze na gazie ale to ma chyba male znaczenie... a moze sie za duzo naczytalem o termostatach i sam imaginuje problem ?? Prosze o rady.
polecam lekture mojego tematu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1465242#1465242Macek GTC pisze:Witam.
Bo...Macek GTC pisze:Witam.
Silnik i konsola używają 2 niezależnych czujników.
A że są one w 1 obudowie to dlatego ten czujnik jes 4 przewodowy.
A w zasadzie 2 x 2 przewodowy
Konto usunięte.