Rozrusznik padl
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrusznik padl
Tak ładnie kręcił i padł.Barabani przy odpalaniu aż głowa boli.Byłem u elektryków ale każdy zajęty i mam przyjechać po niedzieli.Wiele rzeczy przy moim autku robie sam i jestem skłonny naprawić rozrusznik.W sobote mam jechać na rybki daleko a tu psikus.To trudne ? nigdy nie rozbieralem rozrusznika.
Pomóżcie mi może ktoś ma jakieś zdjęcia ,opisy naprawy -bedą mi przydatne.
Te ze szrotu to nie pewne.
Pozdrowionka
Pomóżcie mi może ktoś ma jakieś zdjęcia ,opisy naprawy -bedą mi przydatne.
Te ze szrotu to nie pewne.
Pozdrowionka
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2007 21:00 przez karpik05, łącznie zmieniany 1 raz.
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
w książce naprawy do golfa masz rozrysowany rozrusznik .... to nic trudnego go naprawic
Najgorsze to go wyciągnąć zwlaszcza w 1.3
Najgorsze to go wyciągnąć zwlaszcza w 1.3
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2007 20:40 przez Direct, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Rozrusznik golf2
naprawisz to sam wymontuj i zobaczysz co barabani to jest prosta sprawa jak kreci to elektrycznie ok czyli mechaniczna usterka do zrobienia w garazu
Przepraszam że nie odpisałem ale nie było mnie.
Jest to motor benzyna 1.6 na gażniku.
Zrobiło sie troszkę zimno a najgorsze że nie mam garażu więc czeka mnie praca pod chmurką.Dzisiaj znalazłem elektyka co mi zaoferował naprawe za 2-stówki.
Jak dla mnie to troche boli.
Ksiązki serwisowej czy naprawczej nie mam więc troszkę pomocy rysunkowej przy pierwszym i mam nadzieje ostatnim razie przydałoby się,.
Dzisiaj zaliczyłem wymiane płynu w chłodnicy i przegląd swiec.
Oby do wiosny,
pozrowionka
Jest to motor benzyna 1.6 na gażniku.
Zrobiło sie troszkę zimno a najgorsze że nie mam garażu więc czeka mnie praca pod chmurką.Dzisiaj znalazłem elektyka co mi zaoferował naprawe za 2-stówki.
Jak dla mnie to troche boli.
Ksiązki serwisowej czy naprawczej nie mam więc troszkę pomocy rysunkowej przy pierwszym i mam nadzieje ostatnim razie przydałoby się,.
Dzisiaj zaliczyłem wymiane płynu w chłodnicy i przegląd swiec.
Oby do wiosny,
pozrowionka
Dzięki za fotkę ,napewno mi sie przyda.Zwrócę uwagę na ta tulejkę.
Ale wydaje mi sie że polecialy zęby ,rozrusznik kręci ale jak kręci dłużej to aż trzęsie i hałasuje zdrowo.
Powiedz mi jak możesz czy dam rade wyjąć tulejkę bez kanału.
Podobno trzeba silnik podlewarować,--musze kupić książkę bo zadaję pytania które sa proste dla tych co robili.
Dzięki za pomoc
Ale wydaje mi sie że polecialy zęby ,rozrusznik kręci ale jak kręci dłużej to aż trzęsie i hałasuje zdrowo.
Powiedz mi jak możesz czy dam rade wyjąć tulejkę bez kanału.
Podobno trzeba silnik podlewarować,--musze kupić książkę bo zadaję pytania które sa proste dla tych co robili.
Dzięki za pomoc