Pomocy- nieustanna praca pompy centralnego [mk3]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dino84

Pomocy- nieustanna praca pompy centralnego [mk3]

Post autor: dino84 » ndz kwie 24, 2005 20:12

Mam taki problem:
wczoraj jak zamknalem samochod (centralny zamek pneumatyczny) uslyszalem, ze caly czas pracuje pompa. Balem sie zeby sie nie spalila tak wiec odlaczylem akumulator.
Panowie pomozcie!! :pub: Co to moze byc?
Pozdro

Awatar użytkownika
Groszek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Groszek » ndz kwie 24, 2005 21:01

Jak pompa pracuje to któreś styki w zamku centralnym nie sygnalizują zamkniętego samochodu i cały czas podaje napięcie na pompke. Miernik w łapke i schemacik i nic innego nie wymiślisz.

dino84

Post autor: dino84 » ndz kwie 24, 2005 21:15

Hmmm schemacik :) a skad taki wytrzasnac? Masz moze cos takiego?

Awatar użytkownika
Groszek
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Groszek » ndz kwie 24, 2005 21:29

Niestety nie bo mam elektrico a nie pneumatico a one się różnią, ale zasada jest prawie ta sama tylko napęd ich się różni. A schemat elektr. masz w książce .

Jozef
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jozef » pn kwie 25, 2005 07:33

Poszukaj postów odnośnie centralnego zamka na forum, to juz duzo będziesz wiedział. Na poczatek sprawdź czy jakis wężyk się nie przedziurawił. Trzeba zamknąć (ścisnąć) wylot powietrza z pompki i zasterować zamkiem. Jeśli się nie wyłączy to może być problem z elektroniką sterującą pracą pompki. Wyłaczenie pompki odbywa się wg mnie przy pomocy wyłącznika ciśnieniowego umieszczonego w sterowniku pompki, bo takie urządzenie jest tam zamontowane.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » śr kwie 27, 2005 00:14

wystarczylo pompke odlaczyc zamiast akumulatora, tez mi sie to ostatnio zdazylo tylko ze u mnie sie zrabal ten rygiel od drzwi i lata we wszystkie strony, nieraz w czasie jazdy po dolkach samochod mi sie zamykal i otwieral <lol>

dino84

Post autor: dino84 » czw kwie 28, 2005 23:35

Juz jest wszystko git :) Wylazla rurka (laczenie drzwi-slupek w gumowej harmonijce )

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”