pompka od centralnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
pompka od centralnego
witam.problem z pompka od centralnego.przy zalaczeniu i wylaczeniu alarmu, gdzie powinna zamykac auto zaciaga powietrze bez przerwy.w pewnym momencie przestaje.tylko ze wtedy "nie ma juz sily' otworzyc zamknietych drzwi.co jest?
Re: pompka od centralnego
moim zdaniem masz nieszczelnosc w wezykach od pompy albo silownik padl jak to mozliwe sprawdz gdzie jest nieszczelnosc i po klopocie
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 07:33 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
już kiedyś o tym pisałem
pozdro
tu podobny temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=83063Na początek poproś jakiegoś dobrego "słuchacza" - na przemian zamykaj i otwieraj drzwi, a słuchacz namierza - nieszczelność w pneumatyku powinna być słyszalna, za zwyczaj gdzieś w okolicach drzwi.
W moim przypadku był to układ zamontowany w drzwiach.. wężyki były ok ale rozszczelnił się ów układ (na łączeniu ktoś już próbował uszczelnić i spaprał robotę) dodatkowo gumowy tłoczek już przepuszczał powietrze. Układ uszczelniłem gorącym klejem, a tłoczek potraktowałem gęstym olejem i jest gitara.
pozdro
Ostatnio zmieniony czw paź 18, 2007 08:11 przez undertow, łącznie zmieniany 1 raz.
be quick or be dead..