Padł przepływomierz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Padł przepływomierz

Post autor: marceliii » pn paź 15, 2007 20:47

No i chyba wyzionął ducha , bo skrzywił się tak , że nawet nie da się za bardzo klapka palcami ruszać , jest tak skrzywiona tuleja że klapka od razu trze .
:(
Da się coś z tym zrobić , rozbierał ktoś już taką przepływkę na części pierwsze , czy muszę szukać nowej ?

No cóż , na sprzedaż

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 15, 2007 21:31

ale co? Gaz wystrzelił? Skoro nie masz i tak nic do stracenia to od spodu przepływka ma taki dekiel na jakieś nity. Rozwierć je wyjmij ten dekiel, może jakoś wyprostujesz żeby nie tarła klapka o ścianki. W końcu to mechaniczna dość prosta sprawa. Zajrzyj tylko pod plastykowy dekielek od góry czy tam się coś z potencjometrem nie porobiło.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » pn paź 15, 2007 22:32

Z potencjometrem nic się nie porobiło , jest strasznie skrzywiony sworzeń na którym jest zamontowana klapka .
Co z przepływką się stało , nie wiem , nagle przestał chodzić na paliwie , jak dodawałem gazu to go zalewało .
Mam gaz , więc mi się nie śpieszyło z zrobieniem tego , tylko non stop odpalałem na gazie , a jak go odpalałem na gazie to w ciągu miesiąca zdarzyło się kilka razy że strzelił gaz , no pewnie dlatego przepływka jest w takim stanie w jakim jest .
Jak ją rozkręcałem , to rozregulował sprężynę naciągową , i teraz nawet jak to poskładam to sam dobrze tego raczej nie ustawie , chyba że jest ktoś na forum kto się na tym zna i coś doradzi .
:)
Jak nie to muszę chyba szukać używanej .

[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 19:49 ]
Może mi ktoś powiedzieć jakie przepływomierze będą pasować do tego silnika , bo słyszałem że np. z 2.0 8V , ale nie wiem czy aby na pewno to jest to samo ?

No cóż , na sprzedaż

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”