Demontarz zderzaków w golf III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kal-el
Mały gagatek
Mały gagatek

Demontarz zderzaków w golf III

Post autor: kal-el » ndz kwie 24, 2005 14:10

Witam wiem,ze to pytanie już padło na tym forum,ale dopiero się zalogowałem i nie wiem jak odnależć.PYTANIE: Jak zdemontować tylni i przedni zderzak w golf III .Dzięki za pomoc .

Awatar użytkownika
kal-el
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kal-el » ndz kwie 24, 2005 20:36

Mam nadzieje,że kto z was wie gdzie szukać śrub w zderzakach,aby nic nie spieprzyć.Pozdro.

apiwo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: apiwo » pn kwie 25, 2005 14:05

Ja zdejmowałem tylko tylni. Mam wersje 96 (całe zderzaki malowe w kolorze) Pod dolną krawędzią bagażnika (pod uszczelka klapy) zdejmujesz czarny plastik. żadnych zatrzasków tylko mocniej pociągnąć (ale tak żeby nie połamać) Po zdjęciu zobaczysz 4 śruby na klucz 10 lub 8 - odkręcasz. Zaglądasz pod samochód na wystającyhc końcach znajdują się 3 śruby takie same jak u góry też odkęcasz I teraz zaczynają się lekkie schody Trzeba zderzak pchnąć lekko w kierunku samochodu! (czyli przeciwnie do tego co zalecałby zdrowy rozsądek) a następnie zdjąć z zatrzasków które znajdują się na górnych bocznych końcach zdrzaka (zatrzaski są zakładane na błotnik i są metalowe) Jeżeli zdejmiesz te dwa zatrzaski po obu stronach ciągniesz zderzak delikatnie do siebie Powinien zejść bez problemu. Przedniego nie zdejmowałem
Mam nadzieje że coś ci to pomoże

Awatar użytkownika
kal-el
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kal-el » pn kwie 25, 2005 16:36

Dzięki,teraz wiem przynajmniej od czego zacząć i czgo się spodziewać. :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”