Jak dostać się do zegarów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak dostać się do zegarów
Witajcie.
Mam problem. Wczoraj wsiadłem do samochodu wieczorem i odpalam a tu patrzę, że mi część zegarów nie oświetla. tz. świeci się strona gdzie jest obrotomierz a strona gdzie jest prędkościomierz jest ciemno. Myślę, że padła jakaś dioda co podświetla te zegary. Prosiłbym was specjalistów o pomoc jak to wymienić i jak się dostać do tego. Czy dużo jest z tym roboty? Dodam, że jest to golf II 1,3 NZ 90r.
Mam problem. Wczoraj wsiadłem do samochodu wieczorem i odpalam a tu patrzę, że mi część zegarów nie oświetla. tz. świeci się strona gdzie jest obrotomierz a strona gdzie jest prędkościomierz jest ciemno. Myślę, że padła jakaś dioda co podświetla te zegary. Prosiłbym was specjalistów o pomoc jak to wymienić i jak się dostać do tego. Czy dużo jest z tym roboty? Dodam, że jest to golf II 1,3 NZ 90r.
SzalonyKoleś
-
- Forum Master
- Kontakt:
Tak jak kolega powiedział musisz zdemontować wsztstkie ramki w desce rozdzielczej Tam gdzie jest radio też są śruby Musisz zdemontować przełączniki od nawiewu i tą ramke wokól licznika Potem odkręcasz licznik ale najpierw odepnij wszystkie kable Są one na wtyczke (ja mna np 2) Delikatnie wyjmij licznik uważając na folie wokól jego A jeszcze jedno Odepnij linke prędkościomieża bo za żadne skarby nie wyciądniesz licznika Możesz dla ułatwienia sobie odkręcic tą pokrywe gdzie sa bezpieczniki (tą póleczke)
za szybki... ;-)
- m1chal
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf 1 Cabrio
jezeli masz oryginalne podswietlenie to jest tam taka żaróweczka w oprawie... (na górze licznika) po prostu ją przekrecasz w którąś strone i wychodzi... nic wiecej.RychuK pisze: czy to jest normalna jakaś dioda LED czy jakaś przypominająca świetlówkę bo nie wiem?
Mk2 1V by m1chal - sprzedany
viewtopic.php?f=87&t=59790&start=0
viewtopic.php?f=87&t=59790&start=0
-
- Forum Master
- Kontakt: