Mam problem z odnalezieniem kodu silnika, pomóżcie!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z odnalezieniem kodu silnika, pomóżcie!
Kupilem niedawno swoj wymarzony pojazd
czyli VW Golf MkII. Tylko najgorsze jest to, ze nie moge sie dopatrzec, kodu silnika jaki posiada, wiem tylko , ze jest to 1.8 8v, 1781cc i wskazanie przez komputer kodu silnika tj. 032, gdzie np. wersja dla PG – 026 i dla VR6 – 039. Pod tylna klapa bagarznika nie ma naklejki z oznaczeniem.

poszukaj na bloku silnika płaskiego miejsca - na nim powinien być wybity numer silnika wraz z jego kodem -> dwie litery i 6 cyfr (najczęściej)
Nieśmiało mogę zgadywać, wnioskując z Twojego opisu w sygnaturce, że będzie to PB (bodajże 107 PSów)
Nieśmiało mogę zgadywać, wnioskując z Twojego opisu w sygnaturce, że będzie to PB (bodajże 107 PSów)
Było:
- VW Golf MK1 rocznik 1983 cacuszko po remoncie
- VW Golf MK2 rocznik 1988 Special GT na glebie
Jest:
- MK2 GTI 16V Midnight Blue BLOS Edition
- VW Golf MK1 rocznik 1983 cacuszko po remoncie
- VW Golf MK2 rocznik 1988 Special GT na glebie
Jest:
- MK2 GTI 16V Midnight Blue BLOS Edition
re:Marek74
przez ten komputerek miedzy zegarami wlanczasz tryb serwisowy i pierwsze wskazanie tj. kod silnika w moim wypadku 032
re:Marek74
w sumie zgadzam sie z Toba staruszku, ale to mi wiele nie mowi, chcem tylko sie dowiedziec jaki mam konkretnie silnik, jak to sprawdzic zeby bylo wiarygodne??
foto silnika
coz tu rzec, brakuje oslony na rozrzad, nieoryginalny zbiorniczek plynu od wspomagania kierownicy, ten "stozek" to moja robota by zaslepic otwor po dolocie powietrza z turba (czy kompresora), ktorego nie ma, na drugiej fotce widoczne jest puste miejsce (pod alternatorem) 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
re:
bez jaj taka przybitka bez dopalacza? 160KM do 80KM to polowa, nie wierze, zreszta co tu duzo gadac pojade na hamownie i sie okaze