Nie pracuje na pierwszy gar
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie pracuje na pierwszy gar
Auto praktycznie nie pracuje na pierwszym cylindrze. Po zdjęciu przewodu ze świecy nie czuć różnicy w pracy silnika. Świeca za to jest biała, iskra jest, na innych świecach i przewodach jest to samo. Ogólnie głośno pracuje góra silnika. Oleju na 10 000 dolewam może niecały litr, raz dolałem 0,5. Pracuje na mineralnym LOTOSIE. LPG. Gaźnik SOLEX 34 PICT-5 z plastykowym dolotem. Silnik 1.6 nie wiem jaki typ.
Płynu chłodniczego ubywa. Olej czysty. Z kopułką i kablami bawiłem się bez efektu.Steryd126 pisze:przełóż świece i kabel i jeżeli to nic ci nie da to zostaje jeszcze kopułka aparatu. A płynu chłodniczego nie ubywa??
olej czysty? Jesli kopułka , świeca i kabel ok to ja stawiam na uszczelke pod głowicą chociaż niekoniecznie.
Dzięki wielkie, masz + ode mnie
Napisz mi jeszcze jaki jest koszt i czy wyciąga się wtedy tłoki itp? Bo jeśli tak to może by od razu wymienić pierścienie? Jak go kupiłem miał super kompresję ok 10 a rok później walczyłem z tym cylindrem i inny mechanik stwierdził że na nim jest najsłabsza około 5 a na pozostałych po 6. 
-
Steryd126
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Powiem ci że mi nie brał oleju , ale według mnie to jesli masz nim zamiar jeszcze posmigać to ja bym sie skusił na usunięcie tego "łykania" oleju. Do zdjęcia głowicy nie wyciąga sie chyba tłoków bo nie ma potzreby ale lepiej zrobić to zajedną robotą. U mnie oprócz uszcelki wyszczerbiła sie od wody głowica i musieli mi nadspawać. Więc za spawanie , planowanie, uszczelke, uszczelniacze zaworów, zimeringi, nowy płyn chłodniczy + robocizna 650zł. Koszt spory no ale teraz smiga bez zarzutów. wiem ze silnik cały można kupić za 700zł ale nigdy nie wiadomo za ile sie rozsypie a tu wiem co mam.