klekocze jak disel
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sebekgliwice
- Mały gagatek

klekocze jak disel
witam . mam golfa III 1.8 gt ozn. silnika abs przejechane 227 tys. na gazie mam go juz ponad rok i chodzil super . ostatnio zaczely sie problemy z silnikiem . silnik po odpaleniu na zimno chodzi dobrze . zas gdy jest cieply zaczyna klekotac jak disel . tez sa dni ze chodzi normalnie . choc ostatnio ma juz malo tych dni
moc silnika nie spadla wszystko jest ok . czy to pada silnik ? cos czytalem na forum ze to moga byc jakies popychacze zaworow ? jak tak to ile kosztuje taka naprawa ? 
s.b.
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
To klepią popychacze zaworów, jesli chodzi o olej to słyszałem ze powinen byc jakis półsyntetyk, ale to stary silnik wiec proponuje mineralny, np Mobil 15 W 40.
Jak juz popychacze zaczynaja klepac to wiele wymiana oleju nie pomoze, poprostu wymienic popychacze, koszt od 200zł, niektore sklepy proponują nawet za 400, ale jak popatrzysz to na wszystkich pisze INA, wiec nie przepłacaj.
Jak juz popychacze zaczynaja klepac to wiele wymiana oleju nie pomoze, poprostu wymienic popychacze, koszt od 200zł, niektore sklepy proponują nawet za 400, ale jak popatrzysz to na wszystkich pisze INA, wiec nie przepłacaj.
SPRZEDAM NOWE CZĘŚCI SAMOCHODOWE MARKOWE, RÓŻNE MODELE, ZAPRASZAM, kontakt GG PW lub tel. 608-65-67-67
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
- sebekgliwice
- Mały gagatek

- sebekgliwice
- Mały gagatek

a choćby dla tego ze do tych silnikow zaleca się lanie poł syntetyków 10w40.Dzaba83 pisze:stonefree napisał/a:
olej mineralny mobil 15 W 40
osobiście odradzam
Mogbys uzasadnic - dlaczego nie nie polecasz ??
ja jestem po 2 wymianach oleju na Mobil 15w40 i niedlugo czeka mnie kolejna
i nie mam zadnych zastrzezen
Poprzedni właściciel moje lał minerał bo sugerował sie przebeigiem itd.
Skoro się ty tez takim czyms sugerujesz, albo rokiem, to lej minerał