silnik dusi sie przy dodaniu gazu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
silnik dusi sie przy dodaniu gazu
siemanko mam pytanko co znowu mi siadlo??:) jak odpale silnik na wolnych obrotach chodzi dobrze ale po dodaniu gazy przydisu sie i neiraz nawet strzela:/ jak jade czuje z eniema takiej mocy jak zawsze dopiero jak wezme gaz do dechy to wejdzie na obroty:/ golf2 1.8 GX na mechanicznym wtrysku:/Pomocy!!!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Kiedys miłąem w 1,6 tak ze gdy sie dodało gazu to najpierw była przerwa szarpniecie a potem doperio szedł. Przyczyną był opóniony zaplon. Ale wspone tez ze przeczysciłem gaznik. Tyle ze jesli u ciebie było ok i samo z siebie wyskoczyło to dziwne.
Wiesz takze mogło cos sie zrąbać z przyspieszaczem zapłonu w aparacie. Nie wiem jaki tam masz aparat. Jesli z siłownikiem to zaśsij powietrze i sprawdz czy nie ma dziury w membranie. A moze katalizator sie zapchał. Ale wydaje mi sie ze to moze byc cos z wtryskiem. Mozliwe ze zbyt bogato leją wtryskiwacze . Wtedy nalezałobysie zająć sterowaniem wtryskiem : sonda , czujnik .
Kiedys miłąem w 1,6 tak ze gdy sie dodało gazu to najpierw była przerwa szarpniecie a potem doperio szedł. Przyczyną był opóniony zaplon. Ale wspone tez ze przeczysciłem gaznik. Tyle ze jesli u ciebie było ok i samo z siebie wyskoczyło to dziwne.
Wiesz takze mogło cos sie zrąbać z przyspieszaczem zapłonu w aparacie. Nie wiem jaki tam masz aparat. Jesli z siłownikiem to zaśsij powietrze i sprawdz czy nie ma dziury w membranie. A moze katalizator sie zapchał. Ale wydaje mi sie ze to moze byc cos z wtryskiem. Mozliwe ze zbyt bogato leją wtryskiwacze . Wtedy nalezałobysie zająć sterowaniem wtryskiem : sonda , czujnik .
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related