światła są, a brak zapłonu, rozrusznik kreci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
światła są, a brak zapłonu, rozrusznik kreci
witam wszystkich!!
jestem nowy...mam golfaIII od 2 miesecy, cacko:) ale do rzeczy...
wczoraj postawilem na parkingu po kilku godzinach jazdy, pozniej chce odjechac
a tu nic - nie świecą sie kontrolki na desce rozdzielczej, no i brak iskry - nie od zapala.
natomiast dzialaja swiatla, radio, rozrusznik kreci.
autko ma lpg. sprawdzilem wszystkie bezpieczniki(od lpg tez) ale sa ok.
nie mam pojecia czy to jakas kostka, czy inny wyłącznik ;/
licze na Wasze doswiadczenie i rady bo autko stoi w niefortunnym miejscu.
dzieki!!
jestem nowy...mam golfaIII od 2 miesecy, cacko:) ale do rzeczy...
wczoraj postawilem na parkingu po kilku godzinach jazdy, pozniej chce odjechac
a tu nic - nie świecą sie kontrolki na desce rozdzielczej, no i brak iskry - nie od zapala.
natomiast dzialaja swiatla, radio, rozrusznik kreci.
autko ma lpg. sprawdzilem wszystkie bezpieczniki(od lpg tez) ale sa ok.
nie mam pojecia czy to jakas kostka, czy inny wyłącznik ;/
licze na Wasze doswiadczenie i rady bo autko stoi w niefortunnym miejscu.
dzieki!!
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 12:00 przez danilo, łącznie zmieniany 1 raz.
myslałem ze moze cos sam zakładałesdanilo pisze:(jeśli chodzi o zabezpieczenia)
[ Dodano: Czw Wrz 27, 2007 15:54 ]
wiesz co?????
następnym razem jak nie będziesz mógł odpalic to :
zdejmij przewód WN z kopułki przyłóż do masy kręcąc rozrusznikiem wtedy będzie wiadomo czy wychodzi WN z cewki sprawdz to i daj znać
być moze cewka felerna ma przebicie
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 15:55 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
a slychac pompe paliwowa?
Niektorzy odicnaj przewod dla zrobienia zabezpieczenia i on wlasnie zaisila zaplon, deske i pompe.
Sprawdz czy na bezpieczniku 18 jest napiecie po przekreceniu stacyjki. Pewnie nie ma. Jak podasz napiecie z innego bezpiecznika na ktorym jest napiecie po przekreceniu stacyjki na bezp 18 to powinien zapalic. Z tego co pamietam jak podasz na 18 napiecie (+12V) to powinien zapalic ale i tak nie beda dzialaly kontrolki. Mozesz tez podac prosto z akumulatora tylko pamietaj zeby go odlaczyc po zakonczeniu jazdy
[ Dodano: 27 Wrz 2007 18:02 ]
jezeli swieca ci swiatla mijania po przekreceniu kluczyka to na 100 % nie jest to wina stacyjki.
Najlepiej jakbys sie skontaktowal z poprzednim wlascicielem jezeli auto nie jest sprowadzone z niemiec lub nie byl to chandlarz i dowiedzial sie czy nie zamontowal jakiegos immo wlasnej roboty bo to wyglada na cos takiego.
U dziewczyny tez byl taki problem, po odpieciu akumulatora rozrusznik krecil ale nie chcial zapalic-nie bylo zaplonu, nie palily kontrolki i nie pompowala pompa, wszystko inne bylo ok. Okazalo sie ze poprzedni wlascicel zamontowal immo swojej roboty. W swoim mam tak zalozony alarm ze odcina zaplon i pompe i kontrolki na desce.
Zajrzyj za skrzynke z bezpiecznikami czy nie ma tam jakiegos przekaznika ktory jest zalozony przez kogos innego lub czy nie widac ze ktos majstrowal przy przewodach i nie sa one porozlanczane i poizolowane.
[ Dodano: 27 Wrz 2007 19:22 ]
musisz sprawdzic czy slychac przekazniki po przekreceniu kluczyka, jezeli nie to podanie nap na bezp 18 nic nie da, bezp 16 odpowiada za kontrolki na desce wiec jak tam podasz nap to zapali sie deska ale nie mam pojecia czy zapali bo nie mam schematu od mk3. Po weekendzie bede mial to moge pomoc
Niektorzy odicnaj przewod dla zrobienia zabezpieczenia i on wlasnie zaisila zaplon, deske i pompe.
Sprawdz czy na bezpieczniku 18 jest napiecie po przekreceniu stacyjki. Pewnie nie ma. Jak podasz napiecie z innego bezpiecznika na ktorym jest napiecie po przekreceniu stacyjki na bezp 18 to powinien zapalic. Z tego co pamietam jak podasz na 18 napiecie (+12V) to powinien zapalic ale i tak nie beda dzialaly kontrolki. Mozesz tez podac prosto z akumulatora tylko pamietaj zeby go odlaczyc po zakonczeniu jazdy
[ Dodano: 27 Wrz 2007 18:02 ]
jezeli swieca ci swiatla mijania po przekreceniu kluczyka to na 100 % nie jest to wina stacyjki.
Najlepiej jakbys sie skontaktowal z poprzednim wlascicielem jezeli auto nie jest sprowadzone z niemiec lub nie byl to chandlarz i dowiedzial sie czy nie zamontowal jakiegos immo wlasnej roboty bo to wyglada na cos takiego.
U dziewczyny tez byl taki problem, po odpieciu akumulatora rozrusznik krecil ale nie chcial zapalic-nie bylo zaplonu, nie palily kontrolki i nie pompowala pompa, wszystko inne bylo ok. Okazalo sie ze poprzedni wlascicel zamontowal immo swojej roboty. W swoim mam tak zalozony alarm ze odcina zaplon i pompe i kontrolki na desce.
Zajrzyj za skrzynke z bezpiecznikami czy nie ma tam jakiegos przekaznika ktory jest zalozony przez kogos innego lub czy nie widac ze ktos majstrowal przy przewodach i nie sa one porozlanczane i poizolowane.
[ Dodano: 27 Wrz 2007 19:22 ]
musisz sprawdzic czy slychac przekazniki po przekreceniu kluczyka, jezeli nie to podanie nap na bezp 18 nic nie da, bezp 16 odpowiada za kontrolki na desce wiec jak tam podasz nap to zapali sie deska ale nie mam pojecia czy zapali bo nie mam schematu od mk3. Po weekendzie bede mial to moge pomoc
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 17:18 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert Pala
- Ma gadane

- Kontakt:
- d.milas
- Użytkownik

- Kontakt:
Ja obstawiam na kostke w stacyjce, sprobuj "docisnac" kluczyk i przekrecic zerknac czy kontrolki sie zapala, jak sie zapala odpal
mialem podobny problem po kupnie autka. A co do swiatel jezeli kostka stacyjki jest uwalona to bzdura, mi swiatla dzialaly normalnie, a byla to wina kostki
Wiec zacznij od mojej instrukcji..
"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
a ja miałem ten sam problem ostatnio i sęk siedział w oryginalnym alarmie (o ktorym nawet nie wiedziałem ze posiadam) odcinał pompe paliwa i nie działała żadna kontrolka.
poszukaj zabezpieczen
nie wiem czy w benzynie jest tak jak w dieslu ale sprawdziłem to podlączając + z akumulatora do elektromagnesu w pompie i wtedy zapalił wiec szukałem co to odłacza i znalazłem
poszukaj zabezpieczen
nie wiem czy w benzynie jest tak jak w dieslu ale sprawdziłem to podlączając + z akumulatora do elektromagnesu w pompie i wtedy zapalił wiec szukałem co to odłacza i znalazłem
Ostatnio zmieniony czw wrz 27, 2007 20:42 przez v122, łącznie zmieniany 1 raz.