Napiszcie czym to ewentualnie grozi
Można podłączyć elektryczne szyby i szyber do stałego plusa?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt:
Można podłączyć elektryczne szyby i szyber do stałego plusa?
Panowie powiedzcie mi czy można podpiąc elktryczne szyby i szyber do stałego plusa ze skrzynki bezpieczników, piny [1Y, 2Y, 3...]Poprostu zeby można było sterować nimi po wyłączeniu zapłonu??
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 22:32 przez wojtek_sari, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

I szyby i dach maja podłączenie zarówno do stałego plusa, jak i do plusa po zapłonie.
Podłaczenie w miejsce plusa po zapłonie drugiego stałego zlikwiduje pewne funkcje dodatkowe szyb, ale umozliwi uruchamianie dachu bez kluczyka.
Nie jestem pewien - i trzeba by to zmierzyć amperomierzem, czy zostawienie takiego podłaczenia nie wykończy po jakiś czasie akumulatora.
Podłaczenie w miejsce plusa po zapłonie drugiego stałego zlikwiduje pewne funkcje dodatkowe szyb, ale umozliwi uruchamianie dachu bez kluczyka.
Nie jestem pewien - i trzeba by to zmierzyć amperomierzem, czy zostawienie takiego podłaczenia nie wykończy po jakiś czasie akumulatora.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
wojtek_sari
- Forum Master

- Kontakt: