Poważna sprawa. Auto niemalże się zapaliło. Nie wiem dlaczego cienki czerwony przewód na całej długości począwszy od kostki przy gnieździe bezp. aż przy silniku uległ spaleniu. Połączony jest z dyszą wolnych obrotów i czymś jeszcze. Więcej nie sprawdzałem, auto postawiłem, akumulator odłączony. Będę teraz przeglądał instalkę.
Pytanie: Czy jest możliwość wyjąć ten kabel z końcówką (taka okrągła żeńska) z kostki w celu jego wymiany? Proszę o podpowiedź jak mam to zrobić.
Buda od MKI GolfD 1979 silnik 1.6 benzyna nie wiem jaki typ.
Jak wypiąć kabel z kostki przy bezpiecznikach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wypiąć kabel z kostki przy bezpiecznikach
Ostatnio zmieniony ndz wrz 16, 2007 20:20 przez dgolf, łącznie zmieniany 1 raz.
każdy styk kabla , żenski lub męski jest zabezpieczony przed wysunięciem z kostki specjalnym języczkiem , musisz dogiąc ten języczek w kostce bardzo cienkim wkrętakiem , w każdej kostce tam gdzie jest włożony styk masz małą szczelinke zaraz koło styku , albo od strony styku albo od strony kabla ( w zależności od rodzaju kostki ) musisz dogiąc ten języczek , doginasz zawsze w stone styku
[ Dodano: 16 Wrz 2007 19:43 ]
tylko najpierw go zlokalizuj gdzie jest , bo czasem jest sprytnie ukryty , nie próbuj na chbił trafił bo zdeformujesz końcówke
[ Dodano: 16 Wrz 2007 19:43 ]
tylko najpierw go zlokalizuj gdzie jest , bo czasem jest sprytnie ukryty , nie próbuj na chbił trafił bo zdeformujesz końcówke
Dzięki. No to mam niezłą zabawę, a czasu mało. Zabieram się do pracy. Mam nadzieję, że nie przepaliły się złącza wewnątrz skrzynki bezpieczników. Czy to w ogóle się rozbiera?
[ Dodano: 19 Wrz 2007 21:31 ]
Auto odpaliło. Na razie oki. Nie mogłem wypiąć tych badziewnych końcówek z wtyczek nawet za pomocą igły. Są bardzo podobne do tych od zasilaczy komputerowych, jednak w drugą stronę mają wypustki.
Poprowadziłem kabel po swojemu z innego miejsca, teraz poprzez bezpiecznik. Jakiś cymboł podłączał elektrykę do silnika.
[ Dodano: 19 Wrz 2007 21:31 ]
Auto odpaliło. Na razie oki. Nie mogłem wypiąć tych badziewnych końcówek z wtyczek nawet za pomocą igły. Są bardzo podobne do tych od zasilaczy komputerowych, jednak w drugą stronę mają wypustki.
Poprowadziłem kabel po swojemu z innego miejsca, teraz poprzez bezpiecznik. Jakiś cymboł podłączał elektrykę do silnika.