Witam
Gdze znalezc w Bora 1.9 TDI (115KM) ,czujnik polozenia walka, tzw czujnik Halla, a gdzie czujnik temperatury i cisnienia oleju (obydwa w misie olejowej).
Czujnik Halla - Bora 1.9 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tutaj zobaczysz gdzie szukać czujnika Halla a wygląda tak.
Czujniki ciśnienia i temperatury oleju są przeważnie przy filtrze oleju,w misce jest czujnik poziomu oleju.Masz motor AUY czy AJM ,można sprawdzić dokładniej.
Czujniki ciśnienia i temperatury oleju są przeważnie przy filtrze oleju,w misce jest czujnik poziomu oleju.Masz motor AUY czy AJM ,można sprawdzić dokładniej.
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
Czujnik halla c.d.
Witam
Dzieki serdeczne za pomoc, wczoraj mechanik sciagal obudowe paska rozrzadu i mowil ze
tam nie ma (czy on jest gdzies nisko, z tylu?, czy do kola dwu... jest jakos.....).
Same problemy z ta Bora, poczawszy od peknietego bloku silnika.......12 dni w warsztacie,
teraz juz niby ok, a kontrolki i VAG pokazuja bledy.
Skladalem silnik z mechanikiem bo chcialem widziec robote, ales obie nie przypominam czy bylo cos takiego.
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Wrz 2007 09:30 ]
aaaaaa mam silnik AJM
Dzieki serdeczne za pomoc, wczoraj mechanik sciagal obudowe paska rozrzadu i mowil ze
tam nie ma (czy on jest gdzies nisko, z tylu?, czy do kola dwu... jest jakos.....).
Same problemy z ta Bora, poczawszy od peknietego bloku silnika.......12 dni w warsztacie,
teraz juz niby ok, a kontrolki i VAG pokazuja bledy.
Skladalem silnik z mechanikiem bo chcialem widziec robote, ales obie nie przypominam czy bylo cos takiego.
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Wrz 2007 09:30 ]
aaaaaa mam silnik AJM