Przerywa silnik pracuje nierówno

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

manek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Przerywa silnik pracuje nierówno

Post autor: manek » ndz wrz 09, 2007 19:48

mam problem z moim golfikiem silnik pracuje nie równo dławi sie jakby brak mocy jak dodaje gazu powoli to dojdzie do 3tyś obrotów a jak szybko wcisne pedał gazu dusi sie przerywa jak by paliwo nie dochodzilo czasem ma problem odpalic lub zgasnie sobie tak po prostu dodam że dwa tygodnie temu wymieniłem kable zapłonowe,czujnik halla,swiece, kopułke palec 1.6 AFT

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Freyu » pn wrz 10, 2007 10:19

Podobnie u mnie. Zachciało mi się wymienić świece, kopułkę i przewody. Od tej pory po rozgrzaniu silnika obroty spadają do 600-650 i nieraz jest ok a nieraz wyraźnie słychać jak nierówno pracuje i kllka razy mi zgasł na luzie. Podczas jazdy (jak na razie) bez problemów. Przepustnica była czyszczona ale to nie pomogło. Nie mam koncepcji juz teraz co może być? Z tego co wyczytałem to trzeba by było pod kompa się podpiąć i może coś znajdzie.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pn wrz 10, 2007 10:25

zobacz filtr paliwa czy nie jest zabrudzony , a potem ewentualnie pompe paliwa czy ma dobrą wydajność oraz dobre ciśnienie

[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:28 ]
ale jesli stało sie to po wymianie kabli i tak dalej to widocznie kupiłeś coś kiepskiego , najczęsciej to kable wybierają takie piórka

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Freyu » pn wrz 10, 2007 10:28

Filtr paliwa wymianiany jakieś 2 miesiące temu. A jak tą pompę sprawdzić?

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pn wrz 10, 2007 10:36

zdejmij wężyk zasilający wtrysk , podstaw naczynie i włącz zapłon pompka powinna przez okolo dwie sekundy pompowac paliwo dosyć mocnym strumieniem , potem sterownik ją wyłączy , to jest sprawdzenie pobieżne , bo do dokładnego sprawdzenia pompke musisz wyjąć z baku

Awatar użytkownika
J3L3N
give it the gun
give it the gun

Post autor: J3L3N » pn wrz 10, 2007 10:36

Siemka zobacz kolego przepustnice, filtr paliwa, filtr powietrza! Potem przeczysc silnik krokowy! lubi zamulacauto i nierowno tez chodzi przez to! Kolejna zecza moga byc swiece! Moze jakis gar nie chodzi!?

Pozdro:)

[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:41 ]
acha a z cewka wszystko ok? Moze iskre w zlym momecie dawac! A pompe paliwa ciezko zdjagnozowac! bo raz jest ok a raz nie:P to najgorsze usterki co raz sa a raz nie:P ake zeby sie upewnic podmien najlepiej pompke!

[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:42 ]
a sprawdzales czy nigdzie nie lapie ci lewego powietrza?

[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]

manek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: manek » pn wrz 10, 2007 21:50

u mnie przerywało coraz mocniej aż w końcu wcale nie da sie odpalic nie podaje prądu na pompe paliwa może byc to przekażnik?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”