Przerywa silnik pracuje nierówno
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa silnik pracuje nierówno
mam problem z moim golfikiem silnik pracuje nie równo dławi sie jakby brak mocy jak dodaje gazu powoli to dojdzie do 3tyś obrotów a jak szybko wcisne pedał gazu dusi sie przerywa jak by paliwo nie dochodzilo czasem ma problem odpalic lub zgasnie sobie tak po prostu dodam że dwa tygodnie temu wymieniłem kable zapłonowe,czujnik halla,swiece, kopułke palec 1.6 AFT
Podobnie u mnie. Zachciało mi się wymienić świece, kopułkę i przewody. Od tej pory po rozgrzaniu silnika obroty spadają do 600-650 i nieraz jest ok a nieraz wyraźnie słychać jak nierówno pracuje i kllka razy mi zgasł na luzie. Podczas jazdy (jak na razie) bez problemów. Przepustnica była czyszczona ale to nie pomogło. Nie mam koncepcji juz teraz co może być? Z tego co wyczytałem to trzeba by było pod kompa się podpiąć i może coś znajdzie.
Siemka zobacz kolego przepustnice, filtr paliwa, filtr powietrza! Potem przeczysc silnik krokowy! lubi zamulacauto i nierowno tez chodzi przez to! Kolejna zecza moga byc swiece! Moze jakis gar nie chodzi!?
Pozdro:)
[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:41 ]
acha a z cewka wszystko ok? Moze iskre w zlym momecie dawac! A pompe paliwa ciezko zdjagnozowac! bo raz jest ok a raz nie:P to najgorsze usterki co raz sa a raz nie:P ake zeby sie upewnic podmien najlepiej pompke!
[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:42 ]
a sprawdzales czy nigdzie nie lapie ci lewego powietrza?
Pozdro:)
[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:41 ]
acha a z cewka wszystko ok? Moze iskre w zlym momecie dawac! A pompe paliwa ciezko zdjagnozowac! bo raz jest ok a raz nie:P to najgorsze usterki co raz sa a raz nie:P ake zeby sie upewnic podmien najlepiej pompke!
[ Dodano: 10 Wrz 2007 10:42 ]
a sprawdzales czy nigdzie nie lapie ci lewego powietrza?
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]