Wymiana centrala w tylnich drzwiach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jakub1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Wymiana centrala w tylnich drzwiach

Post autor: jakub1982 » ndz wrz 09, 2007 01:54

Witam Panowie

Dziś zrobiłem przednie drzwi. Nie działało oświetlenie i centralny odbijał. Tak jak mówiliście zimny lut. Zabrałem się za tylne lewe. Panowie nie wiem jak wy sobie z tym dajecie rade ale ja poległem. Wyjąć to ustrojstwo to jest masakra. A złożyć to poezja. Z przodu szybko poszło - a tu 6 h i pupa. Panowie jak z powrotem wsadzić ten zamek razem z blachą i cięgnami. tam są jakieś prowadnice. Jak wyjmowałem to rozczepiłem zamek od blachy ale wsadzić to dramat. Macie jakieś pomysły. Nie mogę nigdzie znaleźć na forum kpl. manuala do tylnich drzwi. Jeszcze jedna ważna sprawa. Szyba tylnia nie ma tak jak przednia 2 śrub tylko plastikowe mocowanie i jeden klin. I teraz moje pytanie jak razem połączyć blachę z centralnym zamkiem i z szybą. NIE MOGĘ :grrr: tak jak w przednich drzwiach zamocować szyby do tego całego mechanizmu. Panowie przyznam się szczerze że nie dałem rady. Z tych drzwi się jeszcze coś tam wyciąga czy jak. Proszę o pomoc bo autko stoi z spuszczoną szyba. Ale przynajmniej centralny działa. :D

Awatar użytkownika
Maćko1979
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Maćko1979 » ndz wrz 09, 2007 11:02

Nie pomogę Ci pewnie za bardzo ale jak wyjmowałem szybę do przyciemnienia to też to wszystko rozbierałem ale nie miałem problemów ze złożeniem. Kolego trochę cierpliwości i na pewno sobie poradzisz. W załączeniu zapodaje schemacik z ETKI. Powodzonka

Obrazek
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2007 11:02 przez Maćko1979, łącznie zmieniany 1 raz.

Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.

Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.

Awatar użytkownika
jakub1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: jakub1982 » ndz wrz 09, 2007 22:55

Dzięki wielkie - pomogło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”