silnik czasami gaśnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sikorek00
Nowicjusz
Nowicjusz

silnik czasami gaśnie

Post autor: sikorek00 » czw wrz 06, 2007 12:39

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post, wiec z góry przepraszam za wszelkie niedociągnięcia z nim związane.
Od niedawna hestem posiadaczem mk4 1.6 sr z 97 roku. Moje problemy są następujące:
- Po dłuższym postoju (noc, kilka dni -> samochód stoi w garażu) silnik baaardzo rzadko odpala za pierwszym razem. Za drugim zawsze jest ok.
- Drugi problem polega na ty, że samochód czasami (podkreślam, że nie dzieje się to zawsze) gaśnie podczas dojeżdzania do skrzyżowania, zjazdu ze skrzyżowania (sytuacja ma miejsce podczas redukcji biegu)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie dotyczące dolegliwości mojego autka. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » czw wrz 06, 2007 12:42

z tego co piszesz to chyba brakuje Ci prądu sprawdź ładowanie i aku

Obrazek

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » czw wrz 06, 2007 12:54

sikorek00 pisze:Po dłuższym postoju (noc, kilka dni -> samochód stoi w garażu) silnik baaardzo rzadko odpala za pierwszym razem. Za drugim zawsze jest ok.
zdecydowanie aku

sikorek00 pisze:Drugi problem polega na ty, że samochód czasami (podkreślam, że nie dzieje się to zawsze) gaśnie podczas dojeżdzania do skrzyżowania, zjazdu ze skrzyżowania (sytuacja ma miejsce podczas redukcji biegu)
raczej silniczek krokowy

sikorek00
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sikorek00 » czw wrz 06, 2007 12:55

ladowanie akurat sprawdzalem i niby wszystko jest ok. kąbinowalem juz czy to nie wina któregośz czujników lub przepustnicy, ale nie mam zielonego pojęcia. na VAG pokazało tylko bląd czujnika hall, ale nie pamiętam dokładnego numeru i treści tego błędu

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » czw wrz 06, 2007 12:57

sikorek00 pisze:- Po dłuższym postoju (noc, kilka dni -> samochód stoi w garażu) silnik baaardzo rzadko odpala za pierwszym razem. Za drugim zawsze jest ok.
zacznij od wymiany filtra paliwa, zatankuj jakies lepsze paliwo (np. verva) i daj znać czy się coś zmieniło w tej sprawie

sikorek00
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sikorek00 » czw wrz 06, 2007 13:09

No to będę musiał podjechać na zmianę filtra paliwa. Mam nadzieję, ze to coś pomoże. Jakby nie, to trudno. Koszt nie jest wielki, a na pewno zmiana filtra i tak sie przyda :grin:
A co do drugiego problemu, to są jakieś pomysły na rozwiązanie go??

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » czw wrz 06, 2007 13:15

sikorek00 pisze:ale nie mam zielonego pojęcia. na VAG pokazało tylko bląd czujnika hall, ale nie pamiętam dokładnego numeru i treści tego błędu
jak masz możliwość to zamień się z kimś czujnikiem na chwilkę i zobacz czy coś się poprawiło, u mnie jak mi padł czujnik hella to różne jaja się działy

Obrazek

sikorek00
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sikorek00 » czw wrz 06, 2007 14:49

Rozumiem, ze niesprawny czujnik Halla możę dawać takie objawy jak mojje (problem z zapalaniem, przygasanie silnika)? Postaram sie znaleźć kogoś do podmiany czujnika i sprawdzę czy zadziała.

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co do problemów z moim golfem? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Chciałbym nazbierać jak najwięcej możliwych do sprawdzenia rzeczy i wtedy się porządnie zabrać za sprawdzanie. Z góry dziękuję.
Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 15:39 przez sikorek00, łącznie zmieniany 1 raz.

manieczek111
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: manieczek111 » pt wrz 07, 2007 10:15

sikorek00 pisze:na VAG pokazało tylko bląd czujnika hall,
jak ten blad wyskoczyl podczas nieuruchomionego silnika to zapomnij, tak jest u kazdego. Musisz uruchomic silnik i sprawdzic czy dalej jestj ten blad

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”