światła tylne i podświetlenie deski rozdzielczej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
światła tylne i podświetlenie deski rozdzielczej
Witam.
Mam mały problem. Chodzi o to że nie dawno kupiłem sobie do mojego goferka radio. I po założeniu zaczęły się kłopoty. Najpierw zaczął się cyrk z deską rozdzielczą tzn. na początku zaczęło gasnąć podświetlenie ale jak wyłączyłem i włączyłem światła to było ok. Tylko że zaczęło się to dziać coraz częściej i teraz już wogule sie nie świeci. Dodam że jak mam ustawiony przełącznik na postojówki to mi normalnie działa podświetlenie. Teraz druga sprawa nieświecą mi światła tylne. Do tej pory świeciły. Kierunkowskazy działają, wsteczne, przednie też bez problemów a tylne nie.
Czy to wina radia? Czy jest sposób by naprawić to samemu czy potrzebuje porady elektryka. Jeśli dam rade sam to co powinienem zrobić.
dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Mam mały problem. Chodzi o to że nie dawno kupiłem sobie do mojego goferka radio. I po założeniu zaczęły się kłopoty. Najpierw zaczął się cyrk z deską rozdzielczą tzn. na początku zaczęło gasnąć podświetlenie ale jak wyłączyłem i włączyłem światła to było ok. Tylko że zaczęło się to dziać coraz częściej i teraz już wogule sie nie świeci. Dodam że jak mam ustawiony przełącznik na postojówki to mi normalnie działa podświetlenie. Teraz druga sprawa nieświecą mi światła tylne. Do tej pory świeciły. Kierunkowskazy działają, wsteczne, przednie też bez problemów a tylne nie.
Czy to wina radia? Czy jest sposób by naprawić to samemu czy potrzebuje porady elektryka. Jeśli dam rade sam to co powinienem zrobić.
dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master

dzięki Łukasz ale B-n oznacza Będzin (SBE
) czyli koszt dojazdu wyniusłby mnie tyle co nowy włącznik. Dzięki jeszcze raz.
A co do usterki to gadałem dziś z elektrykiem i on stwierdził żeby wymienić ten włącznik. Jeśli to nie pomoże to ja już nie wiem poddaje się. Jutro go ze sklepu odbieram to napisze czy to on jest sprawcą.
Dzięki pozdrawiam:)
A co do usterki to gadałem dziś z elektrykiem i on stwierdził żeby wymienić ten włącznik. Jeśli to nie pomoże to ja już nie wiem poddaje się. Jutro go ze sklepu odbieram to napisze czy to on jest sprawcą.
Dzięki pozdrawiam:)
- Paweł Marek
- V.I.P.

golf oryginalnie ma inny układ wtyczek w kostkach ISO, jeśli wcześniej było tam fabryczne radio a teraz jest inne i monter nie pozamieniał pinów jak należy albo nie założył przejściowek to już jest źle, ale też nie za bardzo tłumaczy to tego co się dzieje u Ciebie.odwet pisze: instalacje była raczej gotowa bo podpinał je dosłownie w chwile i nic nie kombinował
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.