Montaz airbagow, gasnie podczas jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukasz9564
Nowicjusz
Nowicjusz

Montaz airbagow, gasnie podczas jazdy

Post autor: lukasz9564 » wt wrz 04, 2007 14:59

Stałem się kilka miesięcy temu posiadaczek mk3 z silnikiem 1,4 benz. Kilka tygodni temu odkryłem, że nie ma w nim poduszek powietrznych- są zaślepki. Mam zamiar wstawić poduszki- czy zakup samych poduszek i zregenerowanie sterownika to będzie wszystko, czy muszę jeszcze do tego dołożyć pasy z napinaczami- pasy zamienione teraz na bezwładnościowe.

Drugie pytanie. W ciągu ostatnich tygodni nie często ale zdarza się że podczas normalnej jazdy auto nagle gaśnie- podczas trzymania pedału gazu (nogą) wskazówki spadają, światła gasną a auto jedzie pędem silnika. Jest to niezależne od pogody- czy deszcz, czy sucho- tak samo sie to może zdarzyć. Po prostu jakby się wyłączył zapłon. Po przekręceniu kluczyka jest w normie.
Co to może być??
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 16:47 przez lukasz9564, łącznie zmieniany 1 raz.

Gitner
VW Baron
VW Baron
Auto: Szukam... i NC700X

Re: Montaz airbagow, gasnie podczas jazdy

Post autor: Gitner » wt wrz 04, 2007 16:51

lukasz9564 pisze:Stałem się kilka miesięcy temu posiadaczek mk3 z silnikiem 1,4 benz. Kilka tygodni temu odkryłem, że nie ma w nim poduszek powietrznych- są zaślepki. Mam zamiar wstawić poduszki- czy zakup samych poduszek i zregenerowanie sterownika to będzie wszystko, czy muszę jeszcze do tego dołożyć pasy z napinaczami- pasy zamienione teraz na bezwładnościowe.
To nie widac bylo ze to zaslepki? Zrob ich fotki i zapodaj bo jeszcze nie widzialem zaslepki pasazera :) Najczesciej w miejscu airbaga pasazera montuja schowek. Co do montazu? Chcesz to zrobic dla samego widoku? Bo jesli dla bezpieczenstwa to zaplacisz tyle co to auto warte.. Nie wszystkie MK3 mialy napinacze pasow. Podaj rocznik.
Drugie pytanie. W ciągu ostatnich tygodni nie często ale zdarza się że podczas normalnej jazdy auto nagle gaśnie- podczas trzymania pedału gazu (nogą) wskazówki spadają, światła gasną a auto jedzie pędem silnika. Jest to niezależne od pogody- czy deszcz, czy sucho- tak samo sie to może zdarzyć. Po prostu jakby się wyłączył zapłon. Po przekręceniu kluczyka jest w normie.
Co to może być??
A na to odpowiedz znajdziesz uzywajac wyszukiwarki na dole strony.

Gitner
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 16:52 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.

2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”