Dziwne objawy liczników

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Dziwne objawy liczników

Post autor: miljack » czw sie 30, 2007 14:38

Mam golfa II ale wszystko oprocz karoseri z mkIII łącznie z silnikiem 1Z deska i zainstalowanym tam licznikiem , najpierw mialem licznik z VWPolo 6n , poprzedni wlasciciel zalozyl bo obrotomierz byl do 6500obrotow a pewnie nie mial pod reka od TDI , Wszystko bylo ok oprocz wskaznika wody ktory mrugał a wskazniki paliwa i temp. maksymalnie wychylały sie na polowe i to wszystko r4eszta byla ok . wczoraj dostalem w swoje rece licznik od TDI i po podlaczeniu .... :grrr: obrotek stoi w miejscu , predkosciomierz buja sie do 48km/h a potem nawet jak jade 100km/h to pokazuje 52km/h . Dodatkowo oprocz wody mruga mi cisnienie oleju , ale szczesliwy jestem bo poziom paliwa i temperature pokazuje wreszcie prawidłowo.

Przperaszm za tak rozwiezły topic ale nie sposob ujac te usterki w jednyum zdaniu.

Pomoze ktos?? mial ktos podobne przypadki? czym to moze byc spowodowane??

czytalem ze masa przy licnziku moze byc odpowiedzialana ale sprawdzalem .

Dziadek54
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Dziwne objawy liczników

Post autor: Dziadek54 » pt sie 31, 2007 08:02

miljack pisze:Mam golfa II ale wszystko oprocz karoseri z mkIII łącznie z silnikiem 1Z deska i zainstalowanym tam licznikiem , najpierw mialem licznik z VWPolo 6n , poprzedni wlasciciel zalozyl bo obrotomierz byl do 6500obrotow a pewnie nie mial pod reka od TDI , Wszystko bylo ok oprocz wskaznika wody ktory mrugał a wskazniki paliwa i temp. maksymalnie wychylały sie na polowe i to wszystko r4eszta byla ok . wczoraj dostalem w swoje rece licznik od TDI i po podlaczeniu .... :grrr: obrotek stoi w miejscu , predkosciomierz buja sie do 48km/h a potem nawet jak jade 100km/h to pokazuje 52km/h . Dodatkowo oprocz wody mruga mi cisnienie oleju , ale szczesliwy jestem bo poziom paliwa i temperature pokazuje wreszcie prawidłowo.

Przperaszm za tak rozwiezły topic ale nie sposob ujac te usterki w jednyum zdaniu.

Pomoze ktos?? mial ktos podobne przypadki? czym to moze byc spowodowane??

czytalem ze masa przy licnziku moze byc odpowiedzialana ale sprawdzalem .
nie zawsze przeszczepy się udaja :bajer:

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: miljack » pt sie 31, 2007 10:45

Czy mam rozumiec ze nikt absolutnie nie mial podobnych objawów??

Czy orietuje sie ktos czy sa roznice w pinach w powyższych licznikach?? bo z tego co wiem nie , zamiast KAT mam grzanie swiec i obrotomierz jest do 5500ob , są jeszcze jakies inne roznice?? Cała instalacje mam z golfa mkIII wiec nie wiem skąd te problemy a na komputerze nie mam zadnych bledów.

Zauważyłem jeszcze ze na liczniku od TDI ,TRIP i przebieg z czytuje normalnie , wiec nie wiem dlaczego prędkościomierz nie chodzi??

Awatar użytkownika
PitrekT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: PitrekT » pt sie 31, 2007 11:06

Sprawdzałeś ten licznik wcześniej czy w pełni działa oraz czy tarcze slicznika są oryginalne czy zmieniane?

miljack
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: miljack » pt sie 31, 2007 16:15

od polowki dzialal poprawnie a przynajmniej mi to wystarczyło a ten od TDI ez niby byl sprawny, wszystko wyglada na orygialne

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”