Cos stuka przy jezdzie na wstecznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master

Cos stuka przy jezdzie na wstecznym
wczoraj zauważyłem że podczas cofania co mi stuka taka jak by to był przegub ale czy to możliwe że stukało by tylko na wstecznym i tylko podczas "szybszej"(gdzieś koło 30km/h) jazdy na wstecznym? I tu moje pytanie co to może być?? Stukot jest regularny tak coś jak tr tr tr z częstotliwością jakieś 2 stuki na 4 sek. i wraz ze zwiększeniem prędkości stukot zwiększa swoją częstotliwość. Co do kultury jazdy to auto nie szarpie i jedzie płynnie tylko ten stukot
. Przegub czy skrzynia??
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 10:48 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master

niezależnie czy jade na wprost czy skręcam a co do tej szybkości to wczoraj mniałem prawie mały incydent i jak bym tak nei cofnoł to by nie było ze mnie co zbierać(zabardzo wychyliłem się na skrzyżowaniu)Darcyn pisze:ale w jezdzie na wprost?
moze to poprostu wycie a nie stukot.....
a po co tak szybko cofasz
A co do tego wycia to raczej nie tylko stukot,
- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master

wypróbuję twoją propozycje, a co jak nic nie będzie stukać?? skrzynia???acha dodam tylko że co do biegów to każdy wchodzi lekko i bez zgrzytówDarcyn pisze:jechac na malym gazie, a moze dlikatnie dodawac
Ostatnio zmieniony wt sie 28, 2007 10:09 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master

a więc wczoraj wlazłem pod auto i to raczej nie przegub ale zauważyłem coś innego a mianowicie tuleja na wahaczu a raczej to gumowe coś się lekko rozsypało. Najlepsze w tym jest to że ze dwa miesiące temu wymieniłem cały wahacz bo tez mi tuleje poszły i znowu tą samą strone szlag trafił - z drugiej strony mam orginały i trzymają się mocno
I tu moje pytanie czy to może być przyczyna moich stuków puków??? 
sprawdź jeszcze raz te wewnętrzne, czy śruby TORX którymi jest skręconyLukasz_mk2 pisze:a więc wczoraj wlazłem pod auto i to raczej nie przegub
nie są luźne, wejdź pod autko i szarpnij parę razy każdą półośką
z tymi tulejami co pisałeś to nie wiem jakoś mi nie pasuje do tych stuków, ale wszystko możliwe
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN