Co sądzicie o olejach orlen ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » wt sie 28, 2007 00:24

Co do olejów to było sporo, do silnika jak nie chcesz wydawać kasy to śmiało lej orlena
ale do skrzyni to musi byc koniecznie pełen syntetyk!!! a nie wiem czy orlen takie przekladniowe syntetyki robi. Nie zalewaj skrzyni polsyntetykiem ani mineralnym!!!

Awatar użytkownika
rtk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Co sądzicie o olejach orlen ??

Post autor: rtk » wt sie 28, 2007 00:27

w76marko pisze:Witam , w mojej golfiźnie muszę wymienić olej.Zalany mam mineralny moly..coś tam :-)
byłem z niego zadowolony tym bardziej,że ponoć miał mi "regenerować" silnik .... przejechałem już 11 tys na nim i chyba trzeba go już zmienić ... nie chce ładować kasy w drogie oleje.Widziałem na orlenie ich oleje ... jest jakiś mineralny platinum i normal czy standard ... jaki polecacnie ?? a jeśli chodzi o skrzynie biegów to widziałem jakiś też orlenowski ponoć właśnie do skrzyń ... co sądzicie o tych olejech ?? nie będe miał problemu z nimi ?? w skrzyni puszcza mi symering od wybieraka chce go wymienić i od razu albo dolać albo wymienić w skrzyni bo na pewno nie ma go tyle ile powinno być ...
Olej to olej. Jakies normy spelnia wiec czym sie przejmowac. Ewentualnie mozesz go szybciej wymienic. Ale uzywalem semi 10w40 z orlenu w Punto i wszystko bylo git :okej:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt sie 28, 2007 08:04

Ja nawet czasu nie mam zmienić oleju. Teraz mam orlen i auto nie pije go i jakoś nadal jeździ pomimo, ze już na tym oleju zrobiłem 23000km!!!!! Tak tak tyle już nastukałem i nadal jeżdżę. I jeździł będę bo skończę tylko kolejnego tysiąca i zalewam świerzyzną.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”