Problem z przełącznikiem świateł drogowych!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rzycha
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z przełącznikiem świateł drogowych!

Post autor: rzycha » czw sie 23, 2007 20:51

Witam wszystkich szukałem cos na ten temat na forum ale niestety nie udalo mi sie nic znalezc.Dlatego postanowilem zalozyc odrebny temat.

Przedstawie wam moj problem.Chodzi o przelacznik pod kierownicą ktory zmienia swiatla mijania na drogowe i odwrotnie.Niestety nie dziala mam tylko tzw.swiatla ostrzegawcze (ktorymi ostrzegamy przed policja :cool: )Nie moge za pomoca tej dzwigienki przelaczyc zeby na stale byly dlugie swiatla.Moge miec dlugie swiatla tylko jesli przytrzymam ta dzwigienke.Ale jezeli trzymam dzwigienke to mam i dlugie swiatla i krotkie.Dlaczego?Powinny sie chyba wlaczac na zmiane a nie pala sie rownoczesnie.Mysle ze zrozumieliscie o co mi chodzi.

Najwazniejsze jest to zebym mial swiatla mijania i drogowe.

Prosze o pomoc moze jakies wskazowki? :-k

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » czw sie 23, 2007 21:11

jeśli chodzi o światła którymi ostrzegasz , to masz dobrze , tak ma być , a jeśli nie masz świateł drogowych to wina lezy pewno po stronie samego wyłącznika pod kierownicą

rzycha
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rzycha » czw sie 23, 2007 22:26

Calkiem mozliwe ze to to.Ostatnio mialem rozbierany mechanizm pod kierownica bo wymienialem prawe ramie odpowiedzialne za wycieraczki bo mi nie dzialal spryskiwacz.Skrecilem cala kierownice spryskiwacz mi teraz dziala bez zarzutu ale moglo cos sie popsuc z tym przelacznikiem swiatel.Mam jeszcze pytanie czy za to przelaczanie swiatel jest odpowiedzialny jakis przekaznik? a moze bezpiecznik?

Jutro po pracy rozkrece kierownice i zobacze czy wszystko mechanicznie jest ok moze cos peklo,urwalo sie nie wiem?Podjade tez do elektryka i podpytam go moze cos doradzi.dzieki za rade jak cos zrobie to napisze o efektach

POZDRO

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt sie 24, 2007 10:58

bezpieczniki masz dwa , na każde światło osobno , a przekażników w golfie na światła nie ma , chyba że ktos założył sobie sam

rzycha
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rzycha » pt sie 24, 2007 20:37

Kupilem dzis nowy przelacznik do swiatel za 30 zl.Rozkrecilem kierownice zalozylem go i wszystko dziala jak nalezy.Mam swiatla ostrzegania,przelacza na swiatla drogowe i mijania,dzialaja i odbijaja kierunki.

Dzieki za rade i pozdrawiam :grin:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”