Witam wszystkich.
Jestem świeżym członkiem forum i proszę o radę odnośnie problemu ze wskaźnikiem temperatury.
Gdy włączam światła wskaźnik idzie do góry o ok. 1/4 i tam się stabilizuje. W największych korkach i upałach nawet zaczyna migać lampka. Gdy wyłączam światła wskaźnik wraca do pionu.
Wzrost wskazania raczej nie jest spowodowany wzrostem temperatury silnika, bowiem silnik się nie przegrzewa, z płynem jest wszystko ok, wiatrak się załącza normalnie. Nie przeszkadzało mi to dopóki nie trzeba było zacząć jeździć non stop na światłach. Teraz jest to mocno drażniące, bo wskazanie jest duże a w ostatnim czasie pękł mi taki plastik przy głowicy, woda zeszła i o mały włos bym tego nie przeoczył, bo byłem przyzwyczajony do dużego wskazania. Po wymianie plasticzku jest to samo. Cały czas jak właczam światła wskazówka się podnosi. Słyszałem że to może być problem z masą ale gdzie tego problemu szukać nie mam pojęcia. Przejrzałem większość postów o problemach z temperaturą ale nic podobnego nie znalazłem.
Inną rzeczą która się dzieje a która może mieć związek z tym problemem jest to że po deszczach troche mi skapuje woda na dywanik pod kierownica a dokładnie pod bezpiecznikami, gąbka pod bezpiecznikami jest czesto mokra, a wiec obawiam sie ze tam i elektryka jest tez troche mokra, ale problem trwa od roku i nie wazne czy sucho czy mokro zawsze jak wlaczam swiatla wskazowka idzie w gore.
Z góry dziekuje za pomoc.
GOlf MK2 88' 1.6 benz+lpg
Jkorz
Nietypowy problem z elektryką i temperaturą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP