Czy zawieszenie jest do wymiany

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jankiller
Nowicjusz
Nowicjusz

Czy zawieszenie jest do wymiany

Post autor: jankiller » ndz sie 19, 2007 01:17

witam...

jestem nowy bo od kilku tygodni jestem posiadaczem Golfa IV TDI 100 KM w wersji Sport Edition .... takie tam rzeczy jak siedzenia recaro etc ... ale to co mnie martwi to zawieszenie .... wydaje mi sie że jest do wymiany ... jednakże na ścieżce diagnostycznej wszystko powyżej 60% cóż ... wydaje mi się że samochód jest troszkę niższy niż inne kombiki MK4 ... na sprężynach z przodu widać 3 białe kropki ... co to oznacza? jak sprawdzić jakie zawieszenie jest w tym samochodzie ... za wszelką pomoc wielkie dzięki....
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 15:16 przez jankiller, łącznie zmieniany 1 raz.

do this as simply as You can but not simpler...

greg

Post autor: greg » ndz sie 19, 2007 09:47

jak jest niżej to możliwe że masz inne zawieszenie tj obniżone. Kropki sa same białe czy np srebrne, czy na sprężynach nie ma jakiegoś napisu?

[ Dodano: Nie Sie 19, 2007 9:48 am ]
jankiller pisze:ak sprawdzić jakie zawieszenie jest w tym samochodzie .
postaram się wieczorem dać odpowiedź - jeśli to oryginalne spręzyny

jankiller
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jankiller » pn sie 20, 2007 00:46

greg pisze:jak jest niżej to możliwe że masz inne zawieszenie tj obniżone. Kropki sa same białe czy np srebrne, czy na sprężynach nie ma jakiegoś napisu?

z tym niżej to tak na oko ... może sprężyny już siadły ... jego przebieg to 174 kkm i to po normalnych drogach więc nie wiem czy mogłoby już być do wymiany ... a z tymi kropkami to wydaje mi się że same białe ... co oznaczają te kropki ich ilość i kolor? napisów raczej tam żadnych nie ma....

[ Dodano: Nie Sie 19, 2007 9:48 am ]
jankiller pisze:ak sprawdzić jakie zawieszenie jest w tym samochodzie .
postaram się wieczorem dać odpowiedź - jeśli to oryginalne spręzyny

do this as simply as You can but not simpler...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”