Zdjęcie tapicerki z lewych drzwi pasażera szyba elektryczna.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adurweb
- Użytkownik

- Kontakt:
Zdjęcie tapicerki z lewych drzwi pasażera szyba elektryczna.
Witam.
Szlak trafił mi podnoszenie szyby w lewych tylnich drzwiach pasażera. Najpierw zaczęło coś skrzypieć, zgrzytać podczas opuszczania i podnoszenia, aż w końcu przestała się domykać do końca (opuszcza się całkowicie, ale nie domyka się całkiem, brakuje jakieś 2 cm). Mam elektryczne podnoszenie szyby.
Pytania:
1. Co tam mogło się popsuć?
2. Jak zdjąć w tych drzwiach tapicerkę?
Z góry dzięki.
Szlak trafił mi podnoszenie szyby w lewych tylnich drzwiach pasażera. Najpierw zaczęło coś skrzypieć, zgrzytać podczas opuszczania i podnoszenia, aż w końcu przestała się domykać do końca (opuszcza się całkowicie, ale nie domyka się całkiem, brakuje jakieś 2 cm). Mam elektryczne podnoszenie szyby.
Pytania:
1. Co tam mogło się popsuć?
2. Jak zdjąć w tych drzwiach tapicerkę?
Z góry dzięki.
- marek2907
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
AD1 podaj maila to wyslę fotki co u mnie siadło przy takich objawach .
AD2 zdejmujesz tak samo jak z przodu
czyli :
-zaslepka rączki
- pod nią 2 śróby
- pociagasz tapicerkę do siebie
AD2 zdejmujesz tak samo jak z przodu
czyli :
-zaslepka rączki
- pod nią 2 śróby
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
- adurweb
- Użytkownik

- Kontakt:
marek2907, Mail poszedł na priv. Ale co z ele. sterowaniem? Nic tam nie wyrwię?
Tylko tyle?-zaslepka rączki
- pod nią 2 śróby
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 22:27 przez adurweb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Nie wiem jakie masz sterowanie lusterek? Musisz zdjac galke, poza tym jeszcze wykrec rygielek zamka. Tapicerke sciagasz z zatrzaskow od dolu, na gorze przy szybie powinna sie wysunac spod uszczelki. Pomiajac raczek podnoszenia szyb zdejmuje sie ja tak samo. Z raczki wypnij kostke sterowania szyb.
Gitner
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Malo wyraznie napisales ze tylne.. A czym to sie tak rozni? Wytnij z moich zdan sterownie lusterek i masz z glowy. Robisz wielki problem o nic.. Poza tym kolega wyzej ci napisal a ty dalej drazysz.
Gitner
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
- Paweł Marek
- V.I.P.

wtyczkę od włącznika szyby odepnij i wciśnij do środka tapicerki, potem jak ściągniesz już tapicerkę to zanim ją dalej odsuniesz od drzwi wypnij wtyczki od głośników, o ile je masz oczywiście. Potem wyrywasz spinki z drzwi (trochę się popsują, lepiej miej kilka na zapas). Potem odklejasz folie. Potem odkręcasz 2 śróby mocujące uchwyt do szyby, szybę w górę przesuwasz i wyjmujesz lub taśmą przyklejasz coby nie spadała. Potem luzujesz 3 śróby: 2 na prowadnicy i jedna przy silniku i wyjmujesz mechanizm. Naprawiasz co się zepsuło lub wymieniasz .adurweb pisze:Ale co z ele. sterowaniem? Nic tam nie wyrwię?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.