Olej w skrzyni

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

skuri
Użytkownik
Użytkownik

Olej w skrzyni

Post autor: skuri » wt kwie 12, 2005 18:53

Jutro mam zamiar zmienic olej/dolac do mojej skrzynki.Skrzynia 5-biegowa w MKII.Mam malo czasu wiec prosze o porade jak szybko i sprawnie sprawdzic poziom/dolac/zmienic i jaki olej wlac.Dzieki za pomoc!!!!

Wielki projekt....rozpocznie sie latem !

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » wt kwie 12, 2005 20:03

Najlepiej olej syntetyczny przekładniowy ale jest drogi , ja do mojej mk II leje olej przekładniowy mineralny ELF i jest ok. Szkoda kasy na drogi olej do starego auta. Oleju wchodzi do skrzyni 5 biegowej 2 litry. Na dole masz korek spustowy odkręcasz i samo się wylewa ale do wiaderka a nie na trawe:), z boku masz imbus 17 z prawej strony i tam wlewasz olej strzykawką lub czymś podobnym, jak jest oleju ok to się sam bedzie z tej dziury z boku wylewał więc zakręcasz korek i jest git. Spustowy korek jest na klucz słoneczko taki francuski.

Awatar użytkownika
Trochim
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Trochim » wt kwie 12, 2005 20:17

tylko olej syntetyczny 75W90 wchodzi ok 2l ja kupywałem po 33 zł.

Nissan Patrol K160

speede
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: speede » ndz cze 12, 2005 01:40

ja wlalem do skrzynki 085 2 litry i malo :) chyba wchodzi 3l co wy na to?

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » ndz cze 12, 2005 07:41

Mariusz D. pisze:Najlepiej olej syntetyczny przekładniowy ale jest drogi , ja do mojej mk II leje olej przekładniowy mineralny ELF i jest ok. Szkoda kasy na drogi olej do starego auta. Oleju wchodzi do skrzyni 5 biegowej 2 litry. Na dole masz korek spustowy odkręcasz i samo się wylewa ale do wiaderka a nie na trawe:), z boku masz imbus 17 z prawej strony i tam wlewasz olej strzykawką lub czymś podobnym, jak jest oleju ok to się sam bedzie z tej dziury z boku wylewał więc zakręcasz korek i jest git. Spustowy korek jest na klucz słoneczko taki francuski.
A jak biegi wchodzą w zimie?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”