Olej w skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Olej w skrzyni
Jutro mam zamiar zmienic olej/dolac do mojej skrzynki.Skrzynia 5-biegowa w MKII.Mam malo czasu wiec prosze o porade jak szybko i sprawnie sprawdzic poziom/dolac/zmienic i jaki olej wlac.Dzieki za pomoc!!!!
Wielki projekt....rozpocznie sie latem !
-
- Gadatliwa bestia
Najlepiej olej syntetyczny przekładniowy ale jest drogi , ja do mojej mk II leje olej przekładniowy mineralny ELF i jest ok. Szkoda kasy na drogi olej do starego auta. Oleju wchodzi do skrzyni 5 biegowej 2 litry. Na dole masz korek spustowy odkręcasz i samo się wylewa ale do wiaderka a nie na trawe:), z boku masz imbus 17 z prawej strony i tam wlewasz olej strzykawką lub czymś podobnym, jak jest oleju ok to się sam bedzie z tej dziury z boku wylewał więc zakręcasz korek i jest git. Spustowy korek jest na klucz słoneczko taki francuski.
A jak biegi wchodzą w zimie?Mariusz D. pisze:Najlepiej olej syntetyczny przekładniowy ale jest drogi , ja do mojej mk II leje olej przekładniowy mineralny ELF i jest ok. Szkoda kasy na drogi olej do starego auta. Oleju wchodzi do skrzyni 5 biegowej 2 litry. Na dole masz korek spustowy odkręcasz i samo się wylewa ale do wiaderka a nie na trawe:), z boku masz imbus 17 z prawej strony i tam wlewasz olej strzykawką lub czymś podobnym, jak jest oleju ok to się sam bedzie z tej dziury z boku wylewał więc zakręcasz korek i jest git. Spustowy korek jest na klucz słoneczko taki francuski.