przygasanie swiatel przy wlaczaniu kierunkowskazow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

niuteq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

przygasanie swiatel przy wlaczaniu kierunkowskazow

Post autor: niuteq » czw sie 16, 2007 08:07

mam dziwne zdarzenie

przy wlaczaniu a najbardziej przy wylaczaniu prawego kierunkowskazu przygasaja mi swiatla mijania oraz podswietlanie licznikow, na postoju zauwazylem nawet przy delikatnym podniesieniem manetki od kierunkowskazu ma to tez nawet wplyw na obroty silnika (lekko przygasa)
Podejzewam ze moze robi sie jakies zwarcie moze to byc pewnie wina stykow w przelaczniku a moze gdzie indziej szukac przyczyny. zaczne pewnie od przelacznika, jak sie do niego dobrac.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » czw sie 16, 2007 08:28

Jezeli chodzi o przelacznik w kierownicy to trzeba rozkrecic obuwowe plastikowa z 2 czesci ktora jest pomiedzy kierownica a deska, musisz sciagnac tez kierownice zeby wyciagnac ten przelacznik.
Wlacznik od swiatel wyciaga sie w ten sposob ze najpierw wyciagasz ten plastik co jest po lewej stronie wlacznika ( jak masz poduszke to tam jest kontrolka ) a pozniej wciskasz przez ten otwor blokade od wlacznika (taki trojkacik) i wyciagasz do siebie wlacznik.
Silnik moze troche przygasac jak wlaczysz mu swiatla drogowe-to normalne

niuteq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: niuteq » czw sie 16, 2007 08:32

agrala pisze:musisz sciagnac tez kierownice zeby wyciagnac ten przelacznik.
a co w przypadku gdy mam poduszke??nie mozna sie dostac bez sciagania
ja stawiam na styki w kierunkowskazach

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » czw sie 16, 2007 08:36

Ja w mk2 musialem sciagnac kierownice zeby go wyciagnac ale z tego co zauwazulem to w mk3 jest tak samo.
Gdzies na forum bylo napisane jak samemu sciagnac kierownice przy poduszcze, jakas odlaczalo sie akumulator i po jakiejs godzince odpinalo sie przewod od poduszki

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw sie 16, 2007 12:57

Zacząłbym od sprawdzenia masy przy lewej tylnej lamie. Wtyki brązowego kabla od lampy do blachy pod tapicerką.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

niuteq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: niuteq » sob wrz 08, 2007 20:10

wracam do tematu,chcialbym kupic jendak nowy przelacznik, tylko mam maly problem na allegro zauwazylm ze czasami wystepuje on jako pojedynczy a nieraz razem z przelacznikiem od wycieraczek no i podaja ze wszystko do mk3 jak jest przy mojej wersji jesli auto jest z 95 roku czy to osobna sa te przelaczniki czy razem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”