Postanowiłem pomalować zaciski i od tego się zaczęło albo już tak było tylko nie zwracałem na to uwagi. Chodzi o to że sie grzeją hamulce postanowiłem zeszlifować sobie szlifierką ranty tarczy bo troszkę klocki przycierały i nie wiem czy przez to nie spieprzyłem tarcz bo chyba są one jakoś hartowane. Jak jeżdżę to coś mi czasem piszczy. Klocki są trochę w innym miejscu niż przed rozebraniem i temu może piszczy. A i może te blaszki ( z takimi 3 stopkami) mi się wyrobiły co przychodzą miedzy tłok a klocek. I czy mogą się może przeguby grzać albo łożyska ??. Ale z tym nic nie ruszałem. Zastanawiam się też nad kupnem nowych klocków i tarcz może to pomoże, i myślałem nad zestawem tarcze brembo a klocki ferodo nacinanych tarcz chyba nie ma sensu a klocki to może ferodo premium i ile by takie cos mogło kosztować ewentualne inne części. A i czy w zestawie klocków są nowe te blaszki ??.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Grzejące się hamulce.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jaszczur
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Arczi, blaszki ci są nie potrzebne ja z 1 strony nie mam,ja na razie bym nie kupował na twoim mejscu niczego tylko spróbował przejechać papierem ściernym klocki i założyć z powrotem ja tak miałem jak nowe kupiłem ate,a co do kosztów to klocki ferodo ok 97 zł,tarcza brembo zwykła ok 75 zł szt,wiem bo wymieniałem tu masz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90404
- Arczi
- Użytkownik

- Kontakt:
Ale musi coś odciskać tłoczek i to jest taka blaszka z jednej jest takie kolo na tłoczek a z drugiej takie 3 stopki.a klocki tez sobie oszlifowałem krańce. a ta blaszka jest tylko z jednej strony od tłoczka.jaszczur pisze:Arczi, blaszki ci są nie potrzebne ja z 1 strony nie mam,ja na razie bym nie kupował na twoim mejscu niczego tylko spróbował przejechać papierem ściernym klocki i założyć z powrotem ja tak miałem jak nowe kupiłem ate,a co do kosztów to klocki ferodo ok 97 zł,tarcza brembo zwykła ok 75 zł szt,wiem bo wymieniałem tu masz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90404
A tarcze mam wentylowane a nie zwykłe.
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2007 23:14 przez Arczi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arczi
- Użytkownik

- Kontakt:
No klocek dociska tłoczek ale chodzi o powrót tego klocka żeby nie był dociśnięty cały czas do tarcz, i ta blaszka ma za zadanie spowodować powrót klocka jak będzie wyrobiona to ten klocek nie będzie powracał. A czy prze takie szlifowanie rantów nie rozhartuje się tarcza i przez to się badzie grzać ??. Chce pojechać na chiptuning ale muszę mieć hamulce sprawne.jaszczur pisze:wiem o tymArczi pisze:a ta blaszka jest tylko z jednej strony od tłoczkaona za to nie odpowiada(ona ma chyba z1,5 mmgrubości albo mniej),a tłoczek i tak dociska ci klocekArczi pisze:to jest taka blaszka z jednej jest takie kolo na tłoczek a z drugiej takie 3 stopk
Znaczy one hamują ale kola są dosyć cieple a tak chyba już nie powinno być.