1)Czy ten który jest aktualnie, nadaje się do mojego auta czy należy szukać idealnie takiego jak jest w katalogu ETKA. A może jest to zamiennik?
2) Czy 1J0 820 803 L posiada jakiś zamiennik bo wyczytałem w necie (nie na forum), że ponoć można zastosować taki z końcówką literową "K", czy ktoś może to potwierdzić?
Pytam o ten zamiennik z "L" na "K" ponieważ nie mogę znaleźć takiego z "L" natomiast z "K" jest dużo łatwiej jeśli chodzi o używane.
Jeśli chodzi o ten który jest aktualnie zamontowany to nadmienię, iż czysto mechanicznie jest on sprawny tzn. nie pracuje głośno i po napełnieniu klimy pracował bez zarzutów. Sądzę, że wadą jest tylko jego nieszczelność, ale problem w tym czy ten model się nadaje skoro ETKA nie wyszczególnia tego modelu kompresora do mojego auta.
Czy ktoś w forumowiczów na bazie swoich doświadczeń może doradzić jaką opcję naprawy obrać.
3)Czy regenerować ( tylko teraz kwestia ceny, czy się opłaca), czy może zakupić używany (koszt na allegro 450-500, 14 dni gwarancji rozruchowej) a jeśli tak to właśnie jaki, czy mam możliwość wyboru kompresora.
Dla uzupełnienia podam iż chodzi o golfa IV, 1,9 SDI, AQM, 2000 r.