Wyciek płynu chłodniczego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek płynu chłodniczego
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na silniku mam płyn chłodniczy. Starałem sie dojść skąd wycieka, ale nie jestem pewien. Uszczelkę pod głowicą raczej wykluczam, przewody, w których płynie płyn raczej tez. Za pompę nie jestem pewien. Są jeszcze jakieś inne miejsca skąd ten płyn może wyciekać?
Ostatnio zmieniony wt sie 14, 2007 01:12 przez kub2a, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
U mnie przed wymiana chlodnicy miałem zachlapaną stroną przy altelnatorz a własciwie te węze pod nim oraz dolny przewód chlodnicy. Jesli tobuie równiez tam gdzies leci to masz zapewne albo chłodnice gdzies walniętą albo z górnego lub dolnego węża cieknie. Obejrzyj weże iace od chłodnicy czasem mają ślday jakby ktos powbijał w nie nóż i co najwazniejsze obejrzyj na spodzie tam gdzie chłodnica łaczys sie z dolna podstawa jest uszczelka która chłodnice trzyma. Jesli masz tam ślday niebieskiego badz zielonego płynu to prawdobpodobnie masz uszkodzaona chlodnice.
Pozdro
U mnie przed wymiana chlodnicy miałem zachlapaną stroną przy altelnatorz a własciwie te węze pod nim oraz dolny przewód chlodnicy. Jesli tobuie równiez tam gdzies leci to masz zapewne albo chłodnice gdzies walniętą albo z górnego lub dolnego węża cieknie. Obejrzyj weże iace od chłodnicy czasem mają ślday jakby ktos powbijał w nie nóż i co najwazniejsze obejrzyj na spodzie tam gdzie chłodnica łaczys sie z dolna podstawa jest uszczelka która chłodnice trzyma. Jesli masz tam ślday niebieskiego badz zielonego płynu to prawdobpodobnie masz uszkodzaona chlodnice.
Pozdro
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- gtibodek
- szybki i wściekły
- Kontakt:
może być ale może pękł gdzieś kruciec przy silniku pooglądaj dokładnie wszystkie przewody i krućce. PozdrawiamVwDarek pisze:kub2a, Ja kilka dni temu tez mialem wyciek i naprawilem to kupując korek od zbiorniczka az za 6 pln!! Moze to dziwne ale sprawdz To tylko 6 pln a moze pomoze
Nisko,szeroko na bogato wiec zjedź mi z drogi szmato