Pompa paliwa AFT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wierzba123
- Użytkownik
Pompa paliwa AFT
Witam! Niestety musze wymienic pompe paliwa bo mi sie ciagle zacina. Spisalem z niej numery ale nigdzie nie moge znalezc zamiennika. Z autodaty wyczytalem ze w 1.6 AFT ma byc 3 barowa pompa. Czy ktos moze to potwierdzic i jak jest z jakoscia tych zamiennikow z allegro ??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Oryginału pewnie za jakieś 1500 zeta nie kupisz. Zamienniki (same wklady) kosztują od 100 (te z allegro) do mniej więcej 300 złotych. Od trzech lat siedzę na forum i jakoś nie widziałem postu żeby ktoś się poskarżył że mu taki zamiennik szybko padł. Sam mam taką najtańszą w jednym aucie od 2 lat sprawną.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wymieniałem pompę w swoim (nie pamiętam już jaki zamiennik) ale kupiłem ja na allegro za ok 100 zł i na razie półtora roku bez problemu.
Oczywiście chodzi o sam WKŁAD bez obudowy co wymaga od warsztatu nieco więcej pracy. Za robotę dałem 60 zł. W VW krzyczeli za pompę zamiennik z robocizną w okolicy 500 zł
Oczywiście chodzi o sam WKŁAD bez obudowy co wymaga od warsztatu nieco więcej pracy. Za robotę dałem 60 zł. W VW krzyczeli za pompę zamiennik z robocizną w okolicy 500 zł